Sıla'dan Hicap Duyuyorum Açıklaması

Konserleri iptal edilen şarkıcı `Sıla` Gençoğlu, hayranlarına seslenerek "Sizleri bu meseleyle meşgul etmekten hicap duyuyorum" dedi.

otaku

7 Ağustos'ta Yenikapı'da yapılan Demokrasi ve Şehitler Mitingi'ni "Şov" olarak yorumlamasıyla tartışılan Sıla'nın İstanbul,Bursa ve Ankara'da vereceği konserleri de iptal edilmişti.

Kendisini eleştirenlere sosyal medya hesabından yanıt veren şarkıcı, "Gündemi acılarla dolu bir ülkede sizleri bu meseleyle ilgili meşgul ediyor olmaktan hicap duyuyorum" diyerek demokrasinin açıklaması yaptı.

Bursa'da bir vatandaş, Sıla Gençoğlu hakkında, FETÖ'nün darbe girişiminin ardından Yenikapı'daki "Demokrasi ve Şehitler Mitingi"ni "şov" olarak nitelendirmesi nedeniyle savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Ç.D, Bursa Cumhuriyet Savcılığına dilekçeyle başvuruda bulunarak, Gençoğlu hakkında "Halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama, Türk milletini, Türkiye Cumhuriyeti Devletini, devletin kurum ve organlarını aşağılama" suçlarını işlediği iddiasında bulundu.

Ç.D, Gençoğlu'nun, Yenikapı'daki "Demokrasi ve Şehitler Mitingi" ile ilgili sorulara "Hayır katılmayacağım. Kesinlikle darbe karşıtıyım ama böyle bir şovun içinde bulunmayı tercih etmiyorum" şeklindeki sözleri üzerine suç duyurusunda bulunmak zorunda kaldığını belirterek, dilekçesinde şu ifadelere yer verdi:

"Yaşanan tüm bu olaylar karşısında büyük cesaret örneği sergileyerek, olayları bastıran Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve milletinin, tüm dünyanın konuştuğu ve övgüyle bahsettiği Yenikapı mitingine şov diyerek aşağılayan şüpheli hakkında şikayette bulunmak bir vatandaşlık görevi olup, şüpheli hakkında gerekli yasal işlemlerin yapılması için Türkiye Cumhuriyeti Devletinin bir vatandaşı olarak işbu şikayette bulunma zaruretim hasıl olmuştur."

Suç duyurusunda, Sıla Gençoğlu'nun, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ)'nün dünyadaki destekçilerine ülkenin birlik ve beraberliğinin gücünü göstermek adına Yenikapı mitinginde omuz omuza saf tutmuş 5 milyon vatandaşı ve devlet erkanını aşağılar biçimde bu mitingi şov olarak nitelendirdiği anımsatıldı.

Ayrıca Gençoğlu'nun, FETÖ tarafından organize edildiği anlaşılan "Gezi Parkı" olaylarında da kolluk kuvvetlerini aşağıladığı ve halkı galeyana getirecek şekilde açıklamalar yaptığı iddia edildi.

11 Adımda Nasıl YouTuber Olunur?

Netflix'in Ses Getiren Yapımı 3 Cisim Problemi Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Çok Acıklı Hayat Hikayelerine Sahip 11 Süper Kahraman

Freelance Çalışmanın 5 Önemli Avantajı

Neden Bir Sevgilin Yok? Sorusuna Bir Erkeğin Verebileceği En Karizmatik 20 Cevap

Türk Sinemasının En İyi 11 Biyografi Filmi

İlk Buluşmada Asla Yapılmaması Gerekenler

İşe Geç Kalanların Ardına Sığındığı Bahaneler

Tüm Dünyaya Amerikan Filmleri Sayesinde Öğretilmiş 17 Çok Önemli Hayat Dersi

Çekimleri İçin Acayip Paralar Harcanmış En Pahalı Hollywood Filmleri

Türk Sinemasından Engelli Bireylerin Mücadelesini Anlatan 9 Film

Dünyanın En İyi 10 Havalimanı

2023 Yılının En İyi 10 Netflix Dizisi

Dünyada Kış Manzarasının En Güzel Göründüğü 19 Şehir ve Kasaba

Günümüz Dünyasında Hala Varlıklarını Sürdüren Gelmiş Geçmiş En Tehlikeli 8 Gizli Örgüt

Gelecek 100 Yıl İçinde Nasıl Evlerde Yaşayacağız? Fotoğraflar Sizi Çok Şaşırtacak

Türkiye'den ABD'ye Uçuş Yapabileceğiniz 12 Nokta

Televizyon Tarihinin Gelmiş Geçmiş En İyi 11 Doktoru

İş Bilgisayarınızda Olması Gereken 5 Program

Bu Akşam Evde Pineklemek Yerine Dışarıya Çıkmak İçin 11 Mantıklı Sebep