3 Fotoğrafla Dualarla Açılan Tarihi Çarşıda 600 Yıllık Gelenek

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi’ndeki esnafın geleneksel‘bereket’ duasına eşlik ederek, çarşı esnafına hayırlı ve bereketli kazançlar diledi.

VeliEray

Kapalı Çarşı Koza Han esnafını ziyaret eden Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, her hafta gerçekleştirilen bereket duasında esnafla birlikte el açıp dua etti. Uzun Çarşı, Koza Han girişi ve Kapalı Çarşı çıkışının kesiştiği noktada yapılan duayı, çarşı bölgesindeki camilerden Orhan Camii imamı okudu. Uzun Çarşı Dernek Başkanı Mehmet Akif Yalçınkaya, Türkiye Pazarcılar Federasyonu Kurucu Genel Başkanı Mehmet Çakman, AK Parti Osmangazi İlçe Başkanı Ali Yılmaz ve çarşı esnafının katıldığı duaya eşlik eden Başkan Mustafa Dündar şunları söyledi:,

“Dua, Allah'tan hayır ve rahmet dilemektir. Allah’a sığınma, yardım istemektir. Bizler, inancımızın bir gereği olarak tüm işlerimize dua ile başlar, Cenab-ı Allah’tan yardım dileriz. Tarihi çarşılarımızda esnafımızın, yaklaşık 600 yıllık bir geçmişe sahip bir geleneği yaşatması, yerlerini hayır dua ile açmaları, hem tarihi geçmişimize sahip çıkma, hem de ahilik geleneklerinin yaşatılması adına çok çok önemli. Belediye olarak bizler çarşılarımızı yaşatmak, mevcut hallerini koruyup gelecek nesillere aktarılmasını sağlamak için pek çok çalışma gerçekleştiriyoruz. Yaptığımız bu yenileme ve restorasyon çalışmaları sonrası tarihi çarşı ve hanlar bölgesi, yeniden eski ihtişamlı günlerine dönerek, modern AVM’lerle yarışır hale geldi. Rabbim yapılan duaları kabul eylesin, esnafımıza, vatandaşlarımıza hayırlı, bereketli alışverişler nasip etsin”

Uzun Çarşı Dernek Başkanı Mehmet Akif Yalçınkaya da her hafta başında işyerlerini açtıktan hemen sonra gerçekleştirdikleri geleneksel ‘Çarşı Bereket Duası’nın çarşı esnafını işlerinin bereketli olması için yapıldığını söyledi. Yalçınkaya, “Atalarımızın, 600 yıl önce bu topraklarda başlattıkları bir gelenek. Aynı zamanda bizim ahilik kültürümüzün de bir parçası. Çarşıda bulunan yaklaşık 4 bin civarında esnaf arkadaşımız ile alışveriş için gelen vatandaşlarımızın bereketli kazançlar elde etmesi, çarşımızı, esnafımızı, vatandaşlarımızı görünür görünmez tüm kazalardan koruması için Cenab-ı Allah’a dua ediyoruz. Asırlardır çarşı esnafımız, sabahları dükkanlarını açmadan evvel yapılan dua ile günlerine başlar, yüce rabbimizden bolluk, bereket, sıhhat, afiyet isterlermiş. Biz de günümüzde aynı duygularla bu duayı gerçekleştiriyoruz” diye konuştu.

Netflix'in Ses Getiren Yapımı 3 Cisim Problemi Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Çok Acıklı Hayat Hikayelerine Sahip 11 Süper Kahraman

Freelance Çalışmanın 5 Önemli Avantajı

Neden Bir Sevgilin Yok? Sorusuna Bir Erkeğin Verebileceği En Karizmatik 20 Cevap

Türk Sinemasının En İyi 11 Biyografi Filmi

İlk Buluşmada Asla Yapılmaması Gerekenler

İşe Geç Kalanların Ardına Sığındığı Bahaneler

Tüm Dünyaya Amerikan Filmleri Sayesinde Öğretilmiş 17 Çok Önemli Hayat Dersi

Çekimleri İçin Acayip Paralar Harcanmış En Pahalı Hollywood Filmleri

Türk Sinemasından Engelli Bireylerin Mücadelesini Anlatan 9 Film

Dünyanın En İyi 10 Havalimanı

2023 Yılının En İyi 10 Netflix Dizisi

Dünyada Kış Manzarasının En Güzel Göründüğü 19 Şehir ve Kasaba

Günümüz Dünyasında Hala Varlıklarını Sürdüren Gelmiş Geçmiş En Tehlikeli 8 Gizli Örgüt

Gelecek 100 Yıl İçinde Nasıl Evlerde Yaşayacağız? Fotoğraflar Sizi Çok Şaşırtacak

Türkiye'den ABD'ye Uçuş Yapabileceğiniz 12 Nokta

Televizyon Tarihinin Gelmiş Geçmiş En İyi 11 Doktoru

İş Bilgisayarınızda Olması Gereken 5 Program

Bu Akşam Evde Pineklemek Yerine Dışarıya Çıkmak İçin 11 Mantıklı Sebep

Mutlu Olmanın Aslında Hiç de Zor Olmadığının 10 İşareti