Yozgat ile birlikte
Tokat Amasya ve Çorum illerinde toplam 653 bin 230 dekar
tarım alanını sulayacak olan ve 2011 yılında su tutulmaya başlanılan, yılda 50 milyon kilovat saat
elektrik enerjisi üretecek olan Süreyyabey Barajında su ürünleri üretimi de yapılabilecek. Toplam 50 bin dekar su havzasına sahip baraj sularında su ürünleri üretimi de yapılabilecek.
Yozgat Gıda
Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, Süreyyabey Barajı sularında su ürünleri üretimi ve avcılığı yapılmak üzere gerçekleştirdiği ihale Çekerek Su Ürünleri Kooperatifi'nde kaldı.
Yozgat Gıda
Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Su Ürünleri Mühendisi Seyfali Ağdepe, barajda su ürünlerinin hangi koşullarda yapılabileceği konusunda bilgilendirme yaptıktan sonra, su ürünleri avcılığının yapılabileceği alanı Kooperatif üyelerine teslim etti.
Çekerek Su Ürünleri Kooperatifi kurucu Başkanı Dursun Uslu, yeni bir kooperatif olmaları nedeniyle kurucu 7 üyenin bulunduğunu belirterek, “Yasa gereği bir yılın sonunda üye kayıtlarımız başlayacak. Bu esnada kiralamış olduğumuz baraj sularında balıkçılık faaliyetlerinin yapılabilmesine imkan verecek altyapıları hazırlayacağız. İnşallah Süreyyabey Barajı bundan sonra yöre halkının su ürünleri üretimi ve satışı yönünden bir geçim kaynağına dönüşecek” dedi.
ÖMER ERTUĞRUL
YOZGAT