Yenidoğan Bebeklerin Cilt Bakımı Nasıl Olmalı

Bebekler ailelerinin en kıymetli hazineleridir. `Bebek` sahibi olan `anne` babaların kafalarında bebekleri dünyaya geldiği andan itibaren pek çok soru dolaşır. Yeni doğan bebeğin cildi yumuşak ve hassastır. Bu nedenle bebekler için kullanılacak cilt bakımı ürünlerinin de aynı hassasiyeti taşıyan ürünler olmasını isterler. Peki bu süreçte neler yapmalı, hangi ürünleri kullanmalısınız?

SelfServis

1. Yeni doğan bebekler üzerinde mumsu bir tabaka bulunur. Bu tabakayı kaldırmamak gerekir, yıkandıkça çıkmasını bekleyin.

2. Yeni doğan bebeklerin vücudu boğum boğumdur. Bu boğumların arasında kirler oluşup enfeksiyon kapılmasına neden olabilir. Bu yüzden boğumların arasını her gün saf su içeren ıslak mendillerle temizlemek gerekir.

3. Yeni doğan bebeklerde halk arasında konak denen atılamayan deri birikimleri olur. Bu deri birikimleri kaldırılmamalıdır, bebekler için geliştirilmiş nemlendirici şampuan ve krem kullanarak çıkması beklenmelidir.

4. Bebeklerde idrar ve kakanın cilt ile uzun süre teması mantar veya pişiklere sebep olabilir. Sık sık alt değiştirmek ve hassas tenlerine uygun pişik kremleri kullanmak gerekir.

5. Bebeklerin çamaşırları bebeklere özel sabun veya deterjanlarla yıkanmalıdır. Özel bebek deterjanları kullanarak normal deterjanların iyi durulanmaması sonucu oluşabilecek egzama ve pişikleri önleyebilirsiniz.

6. En önemlisi ise bebeğinizi güneşten korumalısınız çünkü yeni doğan bebeklerin ultravioleden koruyan pigmentleri henüz gelişmemiştir ve hassastır. Bu nedenle güneşten koruyucu kremler kullanarak ve bebeğinize ultraviolet koruyucu kıyafetler giydirerek güneşe çıkarmalısınız.

Yıllardır annelerin güvenerek ve severek kullandığı marka olan Dalin'nin yenidoğan bebekler için geliştirdiği özel ürünleri bulunmaktadır. Tüm ürünler, bebeklerin hassas ve narin ciltleri düşünülerek üretilip, sls, paraben, alkol gibi zararlı ürünleri içermemektedir.

11 Adımda Nasıl YouTuber Olunur?

Netflix'in Ses Getiren Yapımı 3 Cisim Problemi Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Çok Acıklı Hayat Hikayelerine Sahip 11 Süper Kahraman

Freelance Çalışmanın 5 Önemli Avantajı

Neden Bir Sevgilin Yok? Sorusuna Bir Erkeğin Verebileceği En Karizmatik 20 Cevap

Türk Sinemasının En İyi 11 Biyografi Filmi

İlk Buluşmada Asla Yapılmaması Gerekenler

İşe Geç Kalanların Ardına Sığındığı Bahaneler

Tüm Dünyaya Amerikan Filmleri Sayesinde Öğretilmiş 17 Çok Önemli Hayat Dersi

Çekimleri İçin Acayip Paralar Harcanmış En Pahalı Hollywood Filmleri

Türk Sinemasından Engelli Bireylerin Mücadelesini Anlatan 9 Film

Dünyanın En İyi 10 Havalimanı

2023 Yılının En İyi 10 Netflix Dizisi

Dünyada Kış Manzarasının En Güzel Göründüğü 19 Şehir ve Kasaba

Günümüz Dünyasında Hala Varlıklarını Sürdüren Gelmiş Geçmiş En Tehlikeli 8 Gizli Örgüt

Gelecek 100 Yıl İçinde Nasıl Evlerde Yaşayacağız? Fotoğraflar Sizi Çok Şaşırtacak

Türkiye'den ABD'ye Uçuş Yapabileceğiniz 12 Nokta

Televizyon Tarihinin Gelmiş Geçmiş En İyi 11 Doktoru

İş Bilgisayarınızda Olması Gereken 5 Program

Bu Akşam Evde Pineklemek Yerine Dışarıya Çıkmak İçin 11 Mantıklı Sebep