Geleceğim Sosyal Bilimler Zirvesi

Üniversite seçimlerimiz hayatımızın gidişatını etkileyen şeylerin başında gelir. Seçim dönemi her zaman için çok sancılı bir şekilde ilerler. Kimilerimizin üstünde aile baskısı kimilerimizin de aklında gelecek kaygısı vardır.


MerakliYazar

1. Geleceğim Sosyal Bilimler Zirvesi’ne nasıl başvuru yapılıyor ?


Geleceğim Sosyal Bilimler Zirvesi’ne internetten başvuru yapılabiliyor. İbn Haldun başvuru sisteminde hesap oluşturarak kişisel bilgilerimizi girerek ilk adımı atmış oluyoruz. Başvuruya kayıt olduğumuz zaman bir öz geçmiş ve niyet mektubu da yazmanız gerekiyor. Ufak bir ayrıntı olarak görülse de kayıt yaparken fotoğraf kullanılması da dikkat edilmesi gereken bir diğer önemli unsur olarak karşımıza çıkıyor.



2. Hangi bölümler var ?


Geleceğim Sosyal Bilimler Zirvesi kapsamında yapılacak atölyeler; Felsefe Tarih Psikoloji, İslami Bilimler, Medya ve İletişim, Sosyoloji, Siyaset Bilimi, İşletme, Hukuk, İktisat, Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik olmak üzere 11 ayrı farklı bölüm var.


3. Hangi atölyeler var ve biz bu atölyelerden nasıl yararlanılabilir? 


Geleceğim Sosyal Bilimler Zirvesi’nde 108 ayrı atölye bulunuyor. Bu atölyelere katılarak istediğiniz mesleğin artılarını ve eksilerini hatta size uygun olup olmadığına dair bir fikir edinebilirsiniz. Her atölye uzmanı tarafından yönetilecek olup meslekle alakalı bir deneyim elde etmeniz amacına yönelik oluyor.Örneğin hukuk atölyesinde bir davanın nasıl çözüme ulaşacağını adım adım deneyimleyebilirsiniz. En fazla üç atölyeye katılım hakkınızın olduğunu unutmamalı ve gerçekten de tamamen ikilemde kaldığınız atölyeleri seçmeniz sizin faydanıza yönelik olacaktır.



4. Akademisyenler Öğrencilere Neler Sunacak?


Zirve’nin belki de en yararlı olacak bölümlerinden biri de akademisyen ve öğrenciyi buluşturan söyleşiler ve etkinlikler olarak karşımıza çıkıyor. Birçok üniversite öğrencisinin en büyük sıkıntılarından biri olarak karşımıza çıkan akademisyen ve öğrenci arasındaki diyalog problemi burada ortadan kalkacak. Öğrenciler, akademisyenlerin deneyimlerinden faydalanacaktır. Deneyim derken bu sadece eğitim olarak uygulamalı olarak da bir aktarım gerçekleşecek. 



5. Ne tür etkinlikler yapılacak?



Geleceğim Sosyal Bilimler Zirvesi’ne şehir dışından gelenler için konaklama imkanı sunulacaktır. Zirve’nin amaçlarına yönelik öğrenciler bilgilendirilip sonrasında da profesyonellerle söyleşiler yapılacaktır. Bu söyleşilerin öğrencilerin edineceği meslekleri belirlemeleri açısından rol model aldıkları insanlardan deneyimleri dinlemeleri onların daha sağlıklı seçim yapmalarına katkı sağlayacaktır. Bunun yanı sıra bir sene boyunca büyük bir efor harcayan öğrencilere Boğaz turu ve stand-up gösterileriyle birlikte yorgunluklarını atmaları ve zihinsel bir rahatlama sağlamak hedefleniyor.




6. Zirve nasıl olacak ve öğrencilere neler katacak ?



Geçen seneden itibaren yapılmaya başlayan Geleceğim Sosyal Bilimler Zirvesi bu sene 4-5-6 Ağustos tarihlerinde Grand Sheraton İstanbul Ataşehir’de yapılacak. Son başvuru tarihi 20 Temmuz olan zirvenin olmazsa olmazlarından birisi de kayıt yaparken fotoğraf kullanılması. Kayıtlar tamamlandıktan sonra seçilen 1000 kişi birçok farklı atölyelere katılabilecek.Geleceğim Sosyal Bilimler Zirvesi tercih yapacak öğrencilerin aslında Sosyal bilimlere karşı bakış açısını daha da belirginleştirecektir. Genel yargılara bakıldığında Sosyal bilimler ülkemizde daha kenardır. Zirve’nin esas amacı bu yargıları kırarak gelecek nesillerde tıpkı atalarımız gibi başarılı felsefeciler, tarihçiler ve hukukçular çıkarmaktır.

11 Adımda Nasıl YouTuber Olunur?

Netflix'in Ses Getiren Yapımı 3 Cisim Problemi Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Çok Acıklı Hayat Hikayelerine Sahip 11 Süper Kahraman

Freelance Çalışmanın 5 Önemli Avantajı

Neden Bir Sevgilin Yok? Sorusuna Bir Erkeğin Verebileceği En Karizmatik 20 Cevap

Türk Sinemasının En İyi 11 Biyografi Filmi

İlk Buluşmada Asla Yapılmaması Gerekenler

İşe Geç Kalanların Ardına Sığındığı Bahaneler

Tüm Dünyaya Amerikan Filmleri Sayesinde Öğretilmiş 17 Çok Önemli Hayat Dersi

Çekimleri İçin Acayip Paralar Harcanmış En Pahalı Hollywood Filmleri

Türk Sinemasından Engelli Bireylerin Mücadelesini Anlatan 9 Film

Dünyanın En İyi 10 Havalimanı

2023 Yılının En İyi 10 Netflix Dizisi

Dünyada Kış Manzarasının En Güzel Göründüğü 19 Şehir ve Kasaba

Günümüz Dünyasında Hala Varlıklarını Sürdüren Gelmiş Geçmiş En Tehlikeli 8 Gizli Örgüt

Gelecek 100 Yıl İçinde Nasıl Evlerde Yaşayacağız? Fotoğraflar Sizi Çok Şaşırtacak

Türkiye'den ABD'ye Uçuş Yapabileceğiniz 12 Nokta

Televizyon Tarihinin Gelmiş Geçmiş En İyi 11 Doktoru

İş Bilgisayarınızda Olması Gereken 5 Program

Bu Akşam Evde Pineklemek Yerine Dışarıya Çıkmak İçin 11 Mantıklı Sebep