POPMUNDO!

Uzun zamandır dünyada kendine sadık `oyuncular` bulabilmiş Popmundo dünyasına girmek çok kolay!

ecemmurphy

Popmundo için uzun zamandır hem ülkemizde hem de yabancı ülkelerde sadık oyunculara sahip bir simülasyon oyunu diyebiliriz. Tek yapmanız gereken http://www.popmundo.com adresinden kayıt olmak ardından oyunun size önereceği ad soyad listesinden (hangi ülkeden/şehirden başlamak isterseniz o şehrin isim listesine göre) seçim yaparak Popmundo dünyasında yerinizi almak. Buna, Popmundo evreninde doğmak desek, yanlış olmaz. Oyunun ve forumların rehberliğinde hangi yeteneğe yada mesleğe ilerlemek size kalmış bir şey. Oyunun esas amacı, paralel evren oyunumuzda sahneleri sallayan bir yıldız olmak! Ama bu kariyeri seçmeyen ya da erteleyen oyuncular da bir hayli fazla. Bunun da en büyük nedeni oyunun içinde çok fazlı olması desek yalan olmaz.

Peki nedir bu çok detaydan kasıt? Oyun müzik kariyeri yapma oyunu değil sadece demek oluyor bu! Nasıl mı?
Oyunda siyasetten doktorluğa, din insanı olmaktan yargıçlığa kadar bir çok kariyer fırsatı var da ondan!
Yeni başlayan Popmundo serüveninizde hangi yoldan başarılı bir karakter yaratacağınız sizin özgün iradenize kalmış kısacası.

-1. Müzik Kariyeri

Oyunda başarıların ve ünlü olmanın en büyük sırrı şöhretinizin olacağını söyleyebiliriz. Fakat bu şıp! diye olacak bir şey değildir. Oyun gerçek zamanlı oynandığından, gerçek hayatta kendinizi geliştirdiğiniz gibi oyundaki karakterinizin gelişmesi de zaman alacaktır. Bu zamanının çoğu şarkı yazmak ve müzik kariyeri için gereken yeteneklerinizi tamamlamanızla geçecektir.

Yani önce ekecek, sonra meyvelerini bir bir toplayacaksınız. Bu süre zarfında müzik kariyeri ile ilgili forumlarda araştırma yapabilir veya sizden önce bu kariyere yıllarını vermiş eski topraklardan yardım alabilirsiniz, neden olmasın?

Şöhretinizi etkileyen en önemli unsur konserlerinizin kalitesi olacaktır. Konserlerde kullandığınız şarkıların kaliteli olması ve sahne atraksiyonlarıyla beraber sanatçı türü yeteneğinizi beş yıldıza fullemiş olmak sizin sağlam bir başlangıç yapmanızı sağlar.


Yerel şöhretinizin yanı sıra bir de global şöhretiniz vardır. Tüm şehirlerdeki şöhretinizin bir ortalamasıdır ve geliştirmek çok büyük bir emek ister. Global şöhretinizi oyunun herhangi bir yerinde göremeyebilirsiniz, ancak, mutlaka duymuş olacağınız önemli bir faktördür.

Bunlar benim son başarı sıralamalarım. Tv programları sanatçı kariyerim ile ilgili olurken, 64.000 zombi öldürdüğümü görmüş olmalısınız! Popmundo da gerekli envanterle patikalara girip zombi avlayarak hem oyun xpsi hem de zombi sayacımızı arttırarak başka bir başarı kazanma yoluna gidebiliyoruz. Oyundaki planlarınızı tıpkı gerçek hayatınızda ajandanıza not alır gibi düşünebilirsiniz. İki konser arası saat farkı uygun ise, patikaya girip zombi avlıyorum mesela, bunun gibi diyebiliriz.

Ayrıca azimli bir doktor olarak 1000 hasta iyileştirdim.Bunun için önce Temel Tıp öğrendim ve bu yeteneğimi geliştirdim. Ondan sonra ilaç-iğne hazırlamak ve hasta karakterlerden kan alabilmek için farmakoloji gibi diğer doktor yeteneklerini öğrenip geliştirdim. Nasıl ki müzik grubu kurduğunuzda bir enstrüman çalıyorsanız, o enstrümana hakim olacağınız bir yeteneği çok iyi derecede bilmeniz gerekiyorsa (Temel Telli Enstrümanlar, Temel Üflemeli Çalgılar vb.) doktorlukta tıp yetenekleri, din adamlığında Temel Din gibi yeteneklerinizi geliştirmelisiniz. Bunun için başlangıç olarak kitap satın alabilir veya işe üniversitelerde öğrenci olarak başlayabilirsiniz.

En üstte gördüğünüz başarı ise; oyuna son eklenen bir başarıdır. Burada amaç; Popmundo içinde müzik kariyerinin zirvesinde olan sanatçıların katıldığı müzik yarışmasında doğru tahmini yapmaktır. Yani festivallere henüz giremiyorsanız üzülmeyin, festivali kimin kazanacağına dair verilen tarihlerde kehanette bulunursanız bir başarı da siz kazanabilirsiniz.

Festival, ya da müzik yarışmaları, bir eleme ve
bir final aşamasından oluşmaktadır. Eleme aşaması, dünya çapındaki
farklı şehirlerde yapılan birçok eleme yarışmasıyla gerçekleşir. Bir
elemede yarışmak için tüm sanatçıların, onları daha düşük mevkideki
ünlülerden ayıran belli kriterleri karşılamaları gerekmektedir. Bu
elemelerden seçilen en iyi rakipler daha sonra, her festivalde farklı
bir şehrin ev sahipliği yaptığı finalde yarışmaları için davet
edilirler. Finalde herşeyiyle en iyi performans sahibi grup festivalin kazanını olur. Bu tabii bayağı emek gerektiren bir etkinliktir.

-1. VIP

Oyunda Vip olarak bir çok ayrıcalıktan faydalanabilirsiniz. Belki sevdiğiniz bir insana blog yazmak veya forumda aradığınız şeyi arama kısmından viplere özel detaylandırarak! Evlenmeniz ve çocuk sahibi olmanız da eğer vip oyuncu iseniz size tanınan eğlenceli ayrıcalıklardan!

-1. Yola Çıkmak İçin Ne Bekliyoruz?

Tüm yeteneklerinizden eminseniz, artık müzik kariyerine başlama adayısınız demektir. Hem başlamak yolun yarısıdır! Öyleyse güzel bir tur planı ve anlaşacağınız bir bar zinciri gerekmekte. Bunun için Türkçe Forumdaki ilgili başlıktan size bar sahiplerinin konser davetiyesi atmasını isteyebilirsiniz.
Popmundo şuan 49 şehirden oluşuyor ve içlerinde Türk şehirleri olan İstanbul Ankara İzmir ve Antalya da var! Grubunuza alacağınız tur aracınızla bu şehirlerden başlayarak dünyaya nasıl bir star olabileceğinizi gösterebilirsiniz!

Aklınıza takılan her hangi bir konu olursa, Türkçe Soru Forumu'nun yanı sıra oyundan bana da direkt mesaj yoluyla ulaşabilirsiniz. Bunun için oyun ismim Katie Murphy (3167810)

Popmundo'da karşılaşmak üzere. *

11 Adımda Nasıl YouTuber Olunur?

Netflix'in Ses Getiren Yapımı 3 Cisim Problemi Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Çok Acıklı Hayat Hikayelerine Sahip 11 Süper Kahraman

Freelance Çalışmanın 5 Önemli Avantajı

Neden Bir Sevgilin Yok? Sorusuna Bir Erkeğin Verebileceği En Karizmatik 20 Cevap

Türk Sinemasının En İyi 11 Biyografi Filmi

İlk Buluşmada Asla Yapılmaması Gerekenler

İşe Geç Kalanların Ardına Sığındığı Bahaneler

Tüm Dünyaya Amerikan Filmleri Sayesinde Öğretilmiş 17 Çok Önemli Hayat Dersi

Çekimleri İçin Acayip Paralar Harcanmış En Pahalı Hollywood Filmleri

Türk Sinemasından Engelli Bireylerin Mücadelesini Anlatan 9 Film

Dünyanın En İyi 10 Havalimanı

2023 Yılının En İyi 10 Netflix Dizisi

Dünyada Kış Manzarasının En Güzel Göründüğü 19 Şehir ve Kasaba

Günümüz Dünyasında Hala Varlıklarını Sürdüren Gelmiş Geçmiş En Tehlikeli 8 Gizli Örgüt

Gelecek 100 Yıl İçinde Nasıl Evlerde Yaşayacağız? Fotoğraflar Sizi Çok Şaşırtacak

Türkiye'den ABD'ye Uçuş Yapabileceğiniz 12 Nokta

Televizyon Tarihinin Gelmiş Geçmiş En İyi 11 Doktoru

İş Bilgisayarınızda Olması Gereken 5 Program

Bu Akşam Evde Pineklemek Yerine Dışarıya Çıkmak İçin 11 Mantıklı Sebep