Payitaht Abdülhamid 19. Bölüm İncelemesi

MerakliYazar



7 Ekim Cuma gün ki bölüm sanki geçen hafta'ya göre, daha güzeldi, yoksa sadece bana mı öyle geldi, bilmiyorum. Gerek arka fon'da yeni çalan birbirinden güzel parçalar, gerekse mistik ortamlar'da, mekanlar'da yapılan toplantılar, konuşmalar vs. süper ötesiydi.

Bu Sezon'a damga vuran düşmanlar ise Parvus ve Marco olacak. Theodor Hertzl, Parvus'un gölgesinde kaldı. Görünen köy, kılavuz istemez. Bu Sezon, Parvus Abdülhamid'i çok zorlayacak gibi duruyor. Lakin Abdülhamid'in aklını küçümseyerek, kendi mezarını kazayacak, haberi yok. Parvus güya Gerfrand'ın yerine geçerek, Abdülhamid'i atlattığını düşünüyor ama yanılıyor. Her ne kadar da Gerfrand'dan tüm bilgileri alsa da, elbette bir gün, bir yerde açık verecek ve işte o zaman Abdülhamid onun üstüne bir kabus gibi çökecek. Parvus her ince ayrıntıyı bilemez ya. 😏

Marco karakteri kötü olsa da, ne bileyim hoşuma gidiyor onu izlemek. Gizemli bir duruşu var. Kim bilir belki ileride, o da Hiram gibi, bizim safımıza geçebilir, belli mi olur?
Marco demişken. Marco ve Murad, Payitaht için karşı karşıya gelecekler. Biri Payitaht'ı karıştırmak için, diğeri ise Payitaht'ı muhafaza etmek için uğraş verecekler. Sonunda kazanan taraf şimdiden belli olabilir, lakin Payitaht için verilecek mücadeleyi izlemek için şimdiden bir hayli sabırsızlanıyorum.

Murad çok büyük bir görev teslim aldı. Zor bir süreç'den geçecek belki ama anlının akıyla bu görevi, Söğütlü ile birlikte, laikiyle yerine getireceğini umut ediyorum.
Petrol Şirket'i meselesi sonunda bir doğru karara varılarak, sonlandırılması, yerinde bir karardı. Sebahattin'i önce umutlandıran, sonra Abdülkadir'in ve Selim Paşa'nın yanında yerle yeksan eden Abdülhamid candır, CAN!
Mahmud "Paşa" yine her zaman ki performansındaydı. Adam'ın dur durak bildiği yok. Kafayı bozmuş hainlikle. Bildiğin Psycho. Hasta adam işte, ne yaparsın. Saltanat hastalığına kapılmış bir zavallı.
Seniha'da kocası gibi. Hiç bir farkı yok. Abdülhamid'i taktığı yok. Sözde abisini seviyor, sayıyor ve ona sadık olduğunu söylüyor. Geçin efenim siz onları. Seniha'nın Mahmud'dan geri kalan bir yanı yok. Tencere yuvarlanmış, kapağını bulmuş. Selim Paşa bence dua etmeli, Seniha'yla evlenmediği için.

Selim Paşa demişken, çok kral adam kendisi. Fakat Seniha'nın kötü şerrine yakalanıp, istemeyerek yanlış kararlar verecek gibi gözüküyor. Yani bir ikinci Mehmed Paşa vakası yaşanacakmış gibi geliyor bana. Inşallah yanılırım.

Gel gelelim en sıkıcı, en bunaltıcı sahnelere. Aşk çokgenlerinden başlayalım. Hatice-Kemalettin-Naime üçlüsünün hikayesi git, gide şekillenmeye başlıyor. Kemalettin iyice köşeye sıkışmış durumda. Istemediği, sevmediği bir kızla evlenmek gerçekten çok zor bir şey. Kemalettin'in, Naime'yi arkadan vuracak olmasının nedeni bence Hatice olacak. Hatice Kemalettin'i yanlış yola iteleyecek ve peşinden sürükleyecek, bu bu akşam belli oldu. Kemalettin'e olan aşkından dolayı, iyice deliye döndü.

Geçelim bir diğer sinir edici üçgen'e, veya dörtgen desek daha doğru olur. Firuze-Abdülkadir-Ahsen-Murad dörtlümüz hayırlı uğurlu olsun. Artık durum iyice iğrenç bir hal almaya başladı. Iyice suyunu çıkardılar. Yeter yahu. Hadi Naim-Kemalettin-Hatice hikayesi gerçekte yaşandı, eyvallah ama Firuze-Abdülkadir-Ahsen-Murad'da neyin nesi? Buna birde Marco eklendi mi, tamamdır. Nasıl olsa Ahsen'i gören herkes, bu bir erkek sinek dahi olsa, ona aşık oluyor. Ne Ahsenmiş be. Peh, peh, peh...
Ha daha bitmedi. Bir üçlümüz daha varmış da, bilmiyormuşuz. Emanuel-Sara-Parvus'u unuttuk. Vay be kötülerde bile çokgenli aşk hikayeleri mevcut.

Selim efendinin kızını da unutmamak lazım. Onu da Sebahattin'e verdik mi, tamamdır. 😂
Bidar'ın geçmişte kötü bir Sultan olduğuna inanmıyorum. Firuze'nin annesine isteyerek kötü davranmadığını düşünüyorum. Bu olayda da Seniha'nın bir parmağı olabilir bence. Sonuçta kadın iftiraya uğramış. Bidar'da sinirlenip, hata yapmış olabilir. Lakin bu Firuze'nin, Seniha'yla birlikte işbirliği yapacak bir hale gelmesini gerektirecek bir durum değildi. Resmen korudu onu. Çok gıcık oldum Firuze'ye. Neyse o aç bıraktığı yılan zaferine ulaşmasına engel olacak. Sonunda ama Bidar Sultan'la barışacak gibi duruyor. Belki de en has adamı olacak Firuze. 😆
Özetlemek gerekirse, yine muhteşem ötesi bir bölümü arkamızda bıraktık ve bir kez daha Sultan Abdülhamid Han'ı daha yakından tanıma fırsatını yakalayabildik. Emeği geçen tüm #Payitaht Abdülhamid ekibine teşekkürlerimi sunuyorum.

11 Adımda Nasıl YouTuber Olunur?

Netflix'in Ses Getiren Yapımı 3 Cisim Problemi Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Çok Acıklı Hayat Hikayelerine Sahip 11 Süper Kahraman

Freelance Çalışmanın 5 Önemli Avantajı

Neden Bir Sevgilin Yok? Sorusuna Bir Erkeğin Verebileceği En Karizmatik 20 Cevap

Türk Sinemasının En İyi 11 Biyografi Filmi

İlk Buluşmada Asla Yapılmaması Gerekenler

İşe Geç Kalanların Ardına Sığındığı Bahaneler

Tüm Dünyaya Amerikan Filmleri Sayesinde Öğretilmiş 17 Çok Önemli Hayat Dersi

Çekimleri İçin Acayip Paralar Harcanmış En Pahalı Hollywood Filmleri

Türk Sinemasından Engelli Bireylerin Mücadelesini Anlatan 9 Film

Dünyanın En İyi 10 Havalimanı

2023 Yılının En İyi 10 Netflix Dizisi

Dünyada Kış Manzarasının En Güzel Göründüğü 19 Şehir ve Kasaba

Günümüz Dünyasında Hala Varlıklarını Sürdüren Gelmiş Geçmiş En Tehlikeli 8 Gizli Örgüt

Gelecek 100 Yıl İçinde Nasıl Evlerde Yaşayacağız? Fotoğraflar Sizi Çok Şaşırtacak

Türkiye'den ABD'ye Uçuş Yapabileceğiniz 12 Nokta

Televizyon Tarihinin Gelmiş Geçmiş En İyi 11 Doktoru

İş Bilgisayarınızda Olması Gereken 5 Program

Bu Akşam Evde Pineklemek Yerine Dışarıya Çıkmak İçin 11 Mantıklı Sebep