Payitaht Abdülhamid Tüm İhtişamıyla Ekranlara Muhteşem Bir Dönüş Yaptı!

MerakliYazar



1896'da, Sultan Abdülhamid'in padişahlığının 20. yılından itibaren döneme damgasını vuran önemli olayları ekrana taşıyacak olan “Payitaht – Abdülhamid”, dizisi ikinci sezona sağlam bir giriş yaptı.

İlk sezondan geniş bir izleyici kitlesine ulaşan Payitaht Abdülhamid dizisi kaldığı yerden devam ediyor. Yeni sezonda gelen yeni oyuncular diziye daha güzel hale getirmiş. Geçtiğimiz sezon Sultan Abdülhamid'in zekasıyla ona kafa tutanları nasıl alt ettiğini keyifle izlemiştik dün yine Abdülhamid'in İngiliz'leri nasıl dumur ettiğini görmüş olduk.

Ikinci Sezon'un ilk bölümü 10 numara 5 yıldız'dı. Ilk Sezon'un tüm bölümlerin'den iyidi. Emre Konuk'un sergilemiş olduğu üst düzey'de ki yönetmenlik performansını çok beğendim. Gerçekten Serdar Akar'da neymiş dedirtti bana. Helal olsun. Görüntü kalitesinde de çok çok iyi iyileşmeler olmuş. Mekanları daha iyi, ince detayları daha iyi görme şansını yakalayabildik. Ilk defa kendimi tam manasıyla Osmanlı dönemin'de buldum. Aman nazar değmesin.

Kadro'nun da değişmesi ve yüksek performanslı oyuncuların Dizi'ye dahil olması, çok isabetli ve çok doğru bir seçim olmuş. Ömer'de neymiş... peh. Murad var, Abdülhamid Han'ın yeğeni Murad! Daha fazla kelam etmeme gerek yok sanırım. Yalnız bir tek bana mı öyle geldi bilmiyorum ama Murad, bana Filinta Mustafa'yı hatırlattı. Gerek görsel, gerekse aksiyon hattında sergilediği hareketler konusunda. Tabi birde mekanlar, özellikle Boris Zaharyas'ın evi bunun üstüne eklenince, Filinta zamanları canlandı bir an gözümün önünde. Her neyse, Murad efendi çok iyi be. Iyi ki gelmiş. Hoş gelmiş. Söğütlü'yle beraber nice mutlu Osmanlı düşmanlarına dalma dileğiyle. 😏

Bölüm'de kullanılan yeni Müzikler harikaydı. Lakin şu Jenerik'e bir türlü el atamadılar. Bassız Jenerik, Jenerik değildir. Ilk üç bölüm'de kullanılan Jenerik'e tekrar kavuşana kadar, bu konuya dikkat çekmeye devam edeceğim. Olmuyor, yakışmıyor.

Kadro meselesinde ki, en büyük sürpriz ise Hiram oldu. Malum Isimsizler'e geçtiğini biliyorduk oyuncu'nun, lakin buna rağmen Payitaht'a da devam etmesi gerçekten müthiş olmuş. Abdülhamid'in sadık adamı. Hiram asla Hünkarın'a ihanet etmez. Bunu Karasu iyice kulaklarının arkasına yazsın. Zamanı geldiğinde Hiram zaten, Karasu'ya bunu hatırlatacaktır. 😆

Kadro'yla birlikte Senarist değişikliğine de gidildi malum. Iki yeni bayan Senarist dahil oldu. Bayan Senaristlere her zaman çekinceyle yaklaşırım, özellikle bu tür Tarih dizilerinde. Çok fazla aşk hikayeleri işin içine girdiğinde, izleyici, özellikle erkek izleyiciler bunalmaya başlar. Ve korkulan da malesef oldu. Hazır Abdülkadir-Ahsen-Ömer aşk üçgeninden kurtulmuşken, neden şimdi birde Ahsen-Abdülkadir-Firuze aşk üçgenine gerek duyuldu? Zaten Naime-Kemalettin-Hatice üçlüsü yeteri kadar sinirleri zıplatıyor, bir yenisine hiç gerek yoktu. 😑

Bölüm'ün en beğendiğim sahnelerden birisi ise, açılış sahnesiydi. "Kızıl Sultan'dan kurtulma" Tiyatro oyununu bozan Murad candır, CAN! Murad ve Söğütlü'nün birlikte, Mehter eşliğinde yumruk salladığı sahne mükemmeldi. Insanın damarlarında ki kan dolaşımını hızlandıran bir sahneydi. Bu tür sahnelerin devamını bekliyorum.
Tabi akabinde gelen, Kahramanları karşılama sahnesi de enfesti. Dış çekim harikaydı. Bir kez daha tebrikler Emre Konuk'a.

Ha unutmadan Yunanları ve Ingilizleri, Muziki şifresiyle ve Hilafet sancağıyla tokatlayan Abdülhamid candır. 😏
Lakin Osmanlı-Yunan Harbi, Abdülhamid'i baya yaşlandırmış. Sakallarına ve saçlarına ak düşmüş. 😢

Mahmud "Ex" Paşa ise, yine her zaman ki haliyle eğlendirdi. Sebahattin'e çektiği duygu sömürüsü hiç bir etki yaratmadı. Eee Sebahattin, babasının ne mal olduğunu çok iyi biliyor. Yalnız Mahmud'a kir pek bir yakışmış. O zevcesini düşünürken, zevcesi çoktan onu unutmuş, hatta yeni kurbanları gözüne kestirme aşamasına girmiš durumda. Seniha hiç az değil. Mahmud'u hemcecik unutuverdi. Abayı eski talibine yakmış durumda. Korkulur bu kadından. Mahmud halt etmiş, Seniha'nın yanında. 😂

Papa'nın yanında ki "Kardinal" çok kral adam. Abdülhamid'in biricik ajanı. Çok büyük işlere el atacaği bölümleri merakla ve sabırsızlıkla bekliyorum.

Kısaca, gelecek haftayı merakla bekliyorum. "Yeni Dünya" Nizamı Koruyucusu şimdilik kendisini bir başkası olarak Abdülhamid'e tanıtmayı başarmış olabilir, lakin Abdülhamid'in de, onun bir açığını yakalaması an meselesedir.

11 Adımda Nasıl YouTuber Olunur?

Netflix'in Ses Getiren Yapımı 3 Cisim Problemi Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Çok Acıklı Hayat Hikayelerine Sahip 11 Süper Kahraman

Freelance Çalışmanın 5 Önemli Avantajı

Neden Bir Sevgilin Yok? Sorusuna Bir Erkeğin Verebileceği En Karizmatik 20 Cevap

Türk Sinemasının En İyi 11 Biyografi Filmi

İlk Buluşmada Asla Yapılmaması Gerekenler

İşe Geç Kalanların Ardına Sığındığı Bahaneler

Tüm Dünyaya Amerikan Filmleri Sayesinde Öğretilmiş 17 Çok Önemli Hayat Dersi

Çekimleri İçin Acayip Paralar Harcanmış En Pahalı Hollywood Filmleri

Türk Sinemasından Engelli Bireylerin Mücadelesini Anlatan 9 Film

Dünyanın En İyi 10 Havalimanı

2023 Yılının En İyi 10 Netflix Dizisi

Dünyada Kış Manzarasının En Güzel Göründüğü 19 Şehir ve Kasaba

Günümüz Dünyasında Hala Varlıklarını Sürdüren Gelmiş Geçmiş En Tehlikeli 8 Gizli Örgüt

Gelecek 100 Yıl İçinde Nasıl Evlerde Yaşayacağız? Fotoğraflar Sizi Çok Şaşırtacak

Türkiye'den ABD'ye Uçuş Yapabileceğiniz 12 Nokta

Televizyon Tarihinin Gelmiş Geçmiş En İyi 11 Doktoru

İş Bilgisayarınızda Olması Gereken 5 Program

Bu Akşam Evde Pineklemek Yerine Dışarıya Çıkmak İçin 11 Mantıklı Sebep