Motosiklet Eldivenleri

Motosiklet eldivenleri sürüş esnasında motosiklet sürücüsünün ellerini dışarıdan gelebilecek her türlü cisim ve darbelere karşı korumak için kullanılması gereken motosiklet aksesuarları arasında yer almaktadır.

motoplusizmir

Motosiklet eldivenleri sürüş esnasında motosiklet sürücüsünün ellerini dışarıdan gelebilecek her türlü cisim ve darbelere karşı korumak için kullanılması gereken motosiklet aksesuarları arasında yer almaktadır. Motosiklet sürüş esnasında oluşabilecek kazalarda ellerimiz darbe alabilir veya sürtünmeden dolayı sıyrıklar meydana gelebilir. Çarpma veya düşme şiddeti arttıkça alacağımız hasarda artarak ciddi kanamalara yol açabilir. Bu yüzden olası kazalarda oluşabilecek hasarı en aza indirgemek için koruyucu ekipmanlarınızı tam olarak temin etmelisiniz. Motosiklet sürüş esnasında ellerinizi korumak ve muhafaza etmek için motosiklet eldiveni kullanılmalıdır. Motosiklet eldivenleri güvenliğinizin yanı sıra hava şartlarına karşı da ellerinizi korumaktadır. Motosiklet eldivenleri üretimi yapan öncü markaların ürünleri olan Armode Motosiklet Eldiveni, Five Gloves Motosiklet Eldiveni, Ixs Motosiklet Eldiveni, Ufo Motosiklet Eldiveni, Venom Motosiklet Eldiveni motosiklet sürücüleri tarafından beğenilerek kullanılmaktadır.


Motosiklet eldivenleri genel olarak deri eldivenler ve tekstil eldivenler olarak ikiye ayrılmaktadır.




Motosiklet Deri Eldivenler

Deri motosiklet eldivenleri sürücüler tarafından uzun yıllardır beğenilerek kullanılan eldiven çeşididir. Motosiklet eldivenleri kalınlık, şekil ve boyut bakımından farklılık göstermektedir. Deri eldivenler yapısı itibari ile tekstil eldivenlerine göre daha yumuşaktır. Aşınmalara karşı dayanıklıdır ancak sıvılara karşı pek dayanıklı olduğu söylenemez. Bu yüzden yağmurlu günlerde deri eldivenler suyu içeri çeker ve sürücünün ellerini ıslayabilir. Deri eldivenleri aşınmalara ve yırtılmalara karşı dayanıklıdır ancak delinme konusunda dikkatli olmalısınız. Deri motosiklet eldivenleri tamir edilebilir ve bakımı yapıldığı sürece uzun yıllar kullanılabilmektedir. Tasarım yönünden sürücüler tarafından sevilen deri eldivenler elleri tam olarak sarar ve şık bir görüntü ortaya çıkar.



Motosiklet Tekstil Eldivenleri

Tekstil motosiklet eldivenleri yeni yeni yaygınlaşmasına rağmen hızlı bir gelişim göstermiştir. Motosiklet tekstil eldivenlerini üreten öncü markalar güncel teknolojileri takip ederek yeni koruma yöntemlerini eldivenlere uygulamaktadırlar. Tekstil eldiven üretimi sırasında kevlar,Condura ve Sheltex gibi malzemelerin yanı sıra metal ve sert plastik gibi koruyucu parçaların kullanılması güvenlik seviyesini yükseltmektedir. Tekstil eldivenlere koruyucu parçaların eklenmesi deri eldivenlere göre daha kolaydır. Yazlık motosiklet eldivenleri fileli yapısı ile havalandırma sağlarken kışlık motosiklet eldivenleri ise kumaş yapısından dolayı soğuktan, yağmurdan ve rüzgardan en iyi şekilde korur. Sürtünme ve darbelere karşı oldukça dayanıklıdır.


Motosiklet Eldiveni Alırken Nelere Dikkat Etmeliyiz?

İlk olarak ellerinizin ölçüsüne uygun eldiven almalısınız. 

Eldivenin ellerinizi sıkmaması gerekir sürüş esnasında elleriniz uyuşabilir veya karıncalanabilir. Bu da el kontrolünüzü kaybetmenize neden olabilir.

Motosiklet eldiveninin elinize tam oturmasına dikkat etmelisiniz. Sürüş esnasında gaz, fren kontrolünü yapamayabilirsiniz. 

Deri motosiklet eldiveni alırken derinin kaliteli olmasına özen göstermelisiniz. Bazı deriler renk verebilir ellerinizi boyayabilir.

Eldiveninizin koruma ekipmanların tam olmasına dikkat ediniz. Avuç içi ve parmak üstü korumaları önemlidir.

Yazlık ve kışlık olarak iki farklı hava koşullarına uygun iki ayrı eldiven seçmelisiniz.


Motoplus İzmir kazasız sürüşler diler…


Netflix'in Ses Getiren Yapımı 3 Cisim Problemi Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Çok Acıklı Hayat Hikayelerine Sahip 11 Süper Kahraman

Freelance Çalışmanın 5 Önemli Avantajı

Neden Bir Sevgilin Yok? Sorusuna Bir Erkeğin Verebileceği En Karizmatik 20 Cevap

Türk Sinemasının En İyi 11 Biyografi Filmi

İlk Buluşmada Asla Yapılmaması Gerekenler

İşe Geç Kalanların Ardına Sığındığı Bahaneler

Tüm Dünyaya Amerikan Filmleri Sayesinde Öğretilmiş 17 Çok Önemli Hayat Dersi

Çekimleri İçin Acayip Paralar Harcanmış En Pahalı Hollywood Filmleri

Türk Sinemasından Engelli Bireylerin Mücadelesini Anlatan 9 Film

Dünyanın En İyi 10 Havalimanı

2023 Yılının En İyi 10 Netflix Dizisi

Dünyada Kış Manzarasının En Güzel Göründüğü 19 Şehir ve Kasaba

Günümüz Dünyasında Hala Varlıklarını Sürdüren Gelmiş Geçmiş En Tehlikeli 8 Gizli Örgüt

Gelecek 100 Yıl İçinde Nasıl Evlerde Yaşayacağız? Fotoğraflar Sizi Çok Şaşırtacak

Türkiye'den ABD'ye Uçuş Yapabileceğiniz 12 Nokta

Televizyon Tarihinin Gelmiş Geçmiş En İyi 11 Doktoru

İş Bilgisayarınızda Olması Gereken 5 Program

Bu Akşam Evde Pineklemek Yerine Dışarıya Çıkmak İçin 11 Mantıklı Sebep

Mutlu Olmanın Aslında Hiç de Zor Olmadığının 10 İşareti