Osmangazi'de Ramazan'ın Başka Bir Güzel Olduğunu Gösteren 7 Kare

Osmangazi Belediyesi, bu yıl Yenikaraman Mahallesi Ziraat `Park` içerisinde kurmuş olduğu Ramazan Sokağı’nda düzenlenen etkinliklerle, vatandaşlara geleneksel Ramazan Akşamları keyfi yaşatıyor.

VeliEray

Bereketi, hoşgörüyü, sevgiyi ve yardımlaşmayı simgeleyen, manevi duyguların en yoğun yaşandığı ay olan “11 Ayın Sultanı Ramazan”, Osmangazi’de bu yıl da adına yakışır güzellikte yaşanmaya devam ediyor. Ziraat Parkı’nda kurulan Ramazan Sokağı’ndaki sahnede her akşam Hacivat -Karagöz, orta oyunu, fasıl, mehter ve ilahi dinletileri gibi etkinlikler yer alırken, çocuklar için de ilizyon gösterileri yapılıyor.

Unutulmaya yüz tutmuş Ramazan etkinliklerinin günümüze taşındığı Ramazan Sokağı’na vatandaşlarda yoğun ilgi gösteriyor. Etkinlik alanını dolduran vatandaşlar sahnelenen gösteriler ile güzel bir Ramazan akşamı yaşamanın tadına varıyor. Ramazan Sokağı’nda yer alan 23 stantta ise hemşeri dernekleri kendi yöresine ait lezzet ve kültürleri vatandaşlara sunarken, her akşam bir derneğin yapmış olduğu yöresel gösteriler ile de vatandaşların hoşça vakit geçirmelerini sağlanıyor.

Eski Ramazanların ruhunu yeniden yaşatan etkinlikler, Ramazan ayı boyunca iftardan sonra Osmangazililerle buluşmaya devam edecek.

Tabii Ramazan coşkunun yanında yardımlaşma anlamına da geliyor

Osmangazi Belediyesi, Ramazan ayı münasebetiyle çalışmalarını aralıksız sürdürerek ihtiyaç sahiplerine ulaşmaya devam ediyor. Ramazanın ilk 10 gününde 5 binin üzerinde aileye erzak yardımı yapan Osmangazi Belediyesi, ayrıca Belediye Meclis Üyeleri ve Başkan Yardımcıları ile her akşam vatandaşların sofralarına konuk oluyor.

Osmangazi Belediyesi ‘Belediyem Benimle’ ekipleri, vatandaşların sorun ve ihtiyaçlarına ilişkin yürüttüğü çalışmaları Ramazan ayında da aralıksız sürdürürken, mahalleleri tek tek gezerek çalınmadık kapı bırakmıyor. Mutlu bir Ramazan için çalışan ekipler, Ramazan ayının ilk 10 gününde ihtiyaç sahibi vatandaşlara giyimden gıdaya, ev eşyasından medikal malzemeye kadar pek çok konuda yardım ulaştırdı.

Osmangazi Belediyesi, sosyal yardımlaşma duygusunun yoğun yaşandığı ve paylaşmanın arttığı Ramazanın ilk 10 gününde pek çok hanede iftar programı gerçekleştirdi. Özellikle ihtiyaç sahiplerini yalnız bırakmayan ve iftar sofraları kuran ‘Belediyem Benimle’ ekibi, Ramazan sonuna kadar Osmangazi Belediye Başkan Yardımcıları ve Meclis Üyeleri ile birlikte her akşam farklı bir haneye ulaşarak iftar programları gerçekleştiriyor.

Birçok yerel yönetim tarafından da örnek alınan ‘Belediyem Benimle’ ekibi, çeşitli ihtiyaçların yanında özellikle erzak yardımlarıyla da vatandaşın sağlıklı ve mutlu bir Ramazan geçirmesi için çalışıyor. Ramazan ayının ilk 10 gününde 5 bin 100 kişiye erzak yardımı ulaştırdıklarını ifade eden Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, “Osmangazi’de ihtiyaç sahibi vatandaşların Ramazanı en iyi ve en güzel şekilde geçirmesi için çalışıyoruz. Bu süreçte özellikle hassasiyet gösteriyoruz. Bunun için de aş evlerine gitmeyen veya gidemeyen vatandaşların evlerine bizler ulaşarak evlerinde iftar yapıyoruz” diye konuştu.

Netflix'in Ses Getiren Yapımı 3 Cisim Problemi Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Çok Acıklı Hayat Hikayelerine Sahip 11 Süper Kahraman

Freelance Çalışmanın 5 Önemli Avantajı

Neden Bir Sevgilin Yok? Sorusuna Bir Erkeğin Verebileceği En Karizmatik 20 Cevap

Türk Sinemasının En İyi 11 Biyografi Filmi

İlk Buluşmada Asla Yapılmaması Gerekenler

İşe Geç Kalanların Ardına Sığındığı Bahaneler

Tüm Dünyaya Amerikan Filmleri Sayesinde Öğretilmiş 17 Çok Önemli Hayat Dersi

Çekimleri İçin Acayip Paralar Harcanmış En Pahalı Hollywood Filmleri

Türk Sinemasından Engelli Bireylerin Mücadelesini Anlatan 9 Film

Dünyanın En İyi 10 Havalimanı

2023 Yılının En İyi 10 Netflix Dizisi

Dünyada Kış Manzarasının En Güzel Göründüğü 19 Şehir ve Kasaba

Günümüz Dünyasında Hala Varlıklarını Sürdüren Gelmiş Geçmiş En Tehlikeli 8 Gizli Örgüt

Gelecek 100 Yıl İçinde Nasıl Evlerde Yaşayacağız? Fotoğraflar Sizi Çok Şaşırtacak

Türkiye'den ABD'ye Uçuş Yapabileceğiniz 12 Nokta

Televizyon Tarihinin Gelmiş Geçmiş En İyi 11 Doktoru

İş Bilgisayarınızda Olması Gereken 5 Program

Bu Akşam Evde Pineklemek Yerine Dışarıya Çıkmak İçin 11 Mantıklı Sebep

Mutlu Olmanın Aslında Hiç de Zor Olmadığının 10 İşareti