Kullanılması Zorunlu Olan Motosiklet Aksesuarları Nelerdir?

Motosiklet sürücülerinin kendilerini korumaya alarak, can güvenliği içinde motosiklet sürebilmeleri için sahip olmaları gereken bazı motosiklet aksesuarları vardır.

motoplus

Kullanılması Zorunlu Olan Motosiklet AksesuarlarıMotosiklet aksesuarlarını; zorunlu motosiklet aksesuarları ve zorunlu olmayan motosiklet aksesuarları olarak ikiye ayırabiliriz. Aklınıza “ bu zorunluluk nereden geliyor?” gibi sorular gelebilir. Bu sorunun cevabı ise gayet açık “Can Güvenliği ve Sağlık”tır. Motosiklet sürücülerinin kendilerini korumaya alarak, can güvenliği içinde motosiklet sürebilmeleri için sahip olmaları gereken bazı motosiklet aksesuarları vardır. Bu motosiklet aksesuarları motosiklet sürücülerinin olmazsa olmaz, vazgeçilmez ekipmanlarıdır.Zorunlu motosiklet aksesuarları olarak sınıflandırdığımız bu ekipmanlar arasında; “motosiklet kaskı, motosiklet montu, motosiklet pantolonu, motosiklet eldiveni, motosiklet botu, motosiklet sırtlık, motosiklet dirseklik, motosiklet dizlik, motosiklet bellik ve maske-balaklava” gibi aksesuarlar yer almaktadır.Motosiklet aksesuarları arasında “güvenlik” ekipmanları kategorisinde yer alan bu aksesuarlar, motosiklet sürücülerini her anlamda korumaktadır. Bu zorunlu motosiklet ekipmanları, motosiklet sürücülerini olası kaza durumlarında; yaralanmalardan, sakatlanmalardan ve ölümlerden korumaktadır. Motosiklet giyim olarak anılan bu ekipmanlar ayrıca motosiklet sürüşü sırasındaki hava koşullarından kaynaklanan; soğuk sıcak rüzgar ve yağış gibi olumsuzluklardan da korumaktadırlar. Bununla beraber bu motosiklet ekipmanları, sürüş esnasında dışarıdan gelebilecek; taş, toprak, böcek vs gibi durumlara karşıda sürücüleri koruma altına almaktadır.Yukarıda bahsettiğimiz zorunlu güvenlik motosiklet aksesuarlarının işlevleri ve genel özellikleri ile ilgili de kısa bilgiler aktaralım.

Motosiklet kaskı; olması muhtemel kaza ve tehlikelere karşı baş bölgesini muhafaza etmek amacıyla üretilmektedir. Motosiklet kaskları sürücüler için büyük derecede hayati öneme sahiptir. Dış kısımları sert yüzey malzemeden üretilen motosiklet kaskları, iç kısımları ise şiddeti azaltıcı etki yaratacak daha yumuşak malzemelerden üretilmektedir. Motosiklet kaskları değişik model özellik ve fiyatlarda oldukça geniş yelpazede bulunabilmektedir. Motosiklet kaskı konusunda en bilindik markalar ise; Bell, Caberg, Astone, Venom ve Ufo Kask markalarıdır.Motosiklet montları; motosiklet sürücülerinin önemli ekipmanlarındandır. Sürücülerin bel ve boyun bölgesi arasında kalan vücut kısmını kaza esnasında darbelere, çarpmalara karşı korumaktadır. Ayrıca motosiklet montları sürücüleri, hava koşullarından da korumaktadır. Böylelikle sağlık sorunları yaşamanızı önlemektedir. Motosiklet montları genellikle; deri, tekstil ve yazlık olarak mont olarak sınıflandırılmaktadır. Bunun haricinde fiyat ve özelliğine göre de her mont birbirinden ayrılmaktadır. Ayrıca erkek ceket ve bayan ceket olarak farklı model ve özelliklerde üretilmektedirler. Motosiklet montlarının barındırdığı dahili güvenlikleri bir sürücünün mont alırken dikkat etmesi gereken önemli noktalardan biridir. Motosiklet mont markaları arasında en bilinenler ise; Hein Gericke, Venom, Oxford ve IXS markalarıdır.

Motosiklet pantolonu; motosiklet sürücülerinin bel kısmıyla ayak bilek kısmı arasında kalan bölgeyi tehlikelere karşı korumaktadır. İnsan vücudunun her bölgesi olduğu gibi bacak bölgesi de çok önemli bir alandır. Motosiklet pantolonları deri, tekstil ve kot olarak üç farklı tarzda üretilmektedir. Motosiklet pantolonlarının diz, bel ve bilek kısmında yer alan güvenlik ekipmanları önem taşımaktadır. Değişik kalitede ve özellikte birçok pantolon modeli bulunmaktadır. Motosiklet pantolonları da bayan pantolonlar ve erkek pantolonlar olarak farklı tarzlarda üretilmektedirler. Motosiklet pantolonlarında yer alan önemli üreticiler ise; Hein Gericke, Venom, IXS ve Tech90 markalarıdır.Motosiklet eldiveni; sürücüler için gerçekten önemli bir aksesuardır. Motosikleti sürebilmenize ve hakimiyeti sağlayabilmeniz konusunda elleriniz çok önemlidir. Motosiklet eldivenleri; kaza anlarında ellerinizi sürtünmelere, burkulmalara ve kırılmalara karşı korumaktadır. Ayrıca sürüş esnasında dış hava faktörlerinden kaynaklanacak problemlere karşıda ellerinizi korumaya almaktadır. Alacağınız motosiklet eldiveninin parmak ve bilek kısmındaki korumalarına özenle dikkat ediniz. Ayrıca alacağınız eldivenin elinizi sıkmaması ve uyuşturmaması gerekmektedir. motosiklet eldivenleri de deri ve tekstil olarak iki farklı yapıda üretilmektedir. Motosiklet eldiveni üretiminde adını duyurmuş markalar ise; Five Gloves, Hein Gericke, Venom, Armode ve IXS markalarıdır.Motosiklet botu; kaza anında ayak bileğini ve kaval kemiğini; ezilme, sürtünme, burkulma ve kırılmalara karşı korumaktadır. Bu yüzden motosiklet botları da çok önemlidir. Motosiklet botları aynı zamanda motosiklet ayakkabısı olarak anılmaktadır. Motosiklet botu alırken ayak numaranıza en uygun olanı tercih etmeniz çok önemlidir. Motosiklet botu üreten ve adını duyurmuş olan markalar ise; Hein Gericke, YDS ve Falco markalarıdır.Motosiklet sırtlıkları; sürücülerin omurilik, bel ve sırt bölgesini koruyan motosiklet aksesuarıdır. Motosiklet sırtlıkları vücut hareketlerine uyum sağlayabilen yapıdadır. Ekstra güvenlik ekipmanı olarak kullanılmaları büyük önem taşımaktadır.

Motosiklet dirseklik; olası motosiklet kazalarında; kol bölgesinin korunması açısından büyük önem taşımaktadır. Yere düşme durumlarında kolun sürtünmelerden ve darbelerden ve kırılmalardan korunmasını sağlamaktadır. Motosiklet dirseklikleri özellikle dirseklik koruması bulunmayan ya da koruma düzeyi iyi olmayan motosiklet montlarında ekstradan kullanılmalıdır.Motosiklet dizlikleri; motosiklet sürüşlerinde hava koşullarına ve sakatlanmalara karşı diz bölgesini koruyabilmek için dizlik kullanmak çok önemlidir. Diz bölgesi insan vücudundaki önemli noktalardan biridir. ayrıca diz kapağı çok hassas bir yapıdadır. Bu yüzden gerekli güvenlik önlemleri motosiklet dizlikleri ile sağlanmaklıdır.Motosiklet bellikleri; kaza anlarında yere düşüldüğü zaman beli darbelere karşı korumaktadır. Yine bel bölgesi de çok önemli bir alandır. Bu yüzden korunmasına ekstra önem verilmelidir. Ayrıca motosiklet bellikleri soğuk ve rüzgarlı havalardan da korunmanızı sağlamaktadır.Maske-balaklava; motosiklet sürücülerinin baş, boyun ve yüz kısmını saran böylelikle soğuk hava ve rüzgardan koruyan bir aksesuardır. Motosiklet sürüşlerinde hızlanmadan ve hava koşullarından kaynaklanan rüzgara ve soğuğa karşı boyun kısmının maske-balaklava ile muhafaza edilmesi çok önemlidir.Bilinçli ve motosiklet sevdalısı bir kişinin, motosikletini aldıktan hemen sonra yukarıda bahsedilen motosiklet aksesuarlarını temin etmesi gerekmektedir. Hatta motosikleti satın almadan önce bu güvenlik ekipmanlarını almanız en iyisidir. Motosiklet alındıktan sonra motosiklet aksesuarı alma işlemleri genelde uzayıp gitmektedir. Zaman içerisinde parça parça alınıp tamamlanmaya çalışılan bu güvenlik ekipmanları tam bir set olana kadar hep bir eksiktir. Bu yüzden motosiklet satın almadan önce bütçenizden belli bir miktar ile kendi can güvenliğiniz ve sağlığınız adına tüm bu güvenlik ekipmanlarını temin etmeniz gerekmektedir.Her yıl dünya genelinde binlere, on binlerce insan motosiklet kazalarında yaşamını yitirmektedir. Bunların kimi sürücü hatası, kimi diğer sürücülerin hatası kimi ise koruma ve güvenlik eksikliğinden kaynaklanmaktadır. Bu gibi kötü durumlara mahal vermemek adına güvenlik önlemlerimizi en büyük ciddiyet ile almalıyız. Ayrıca önemle üzerinde durulması gereken bir diğer noktada; motosiklet ile gidilecek mesafe konusu. Kimi zaman motosiklet sürücüleri kısa mesafelere giderken hiçbir güvenlik önlemi almamaktadır. Bu kadar büyük bir yanlış ki tarifi yapılamaz. Sonuçta başımıza ne zaman ne geleceği hiç belli olmaz. O yüzden bizim üstümüze düşen görev her an her zaman güvenlik önlemlerimizi en iyi şekilde almalıyız. Önce kendimiz için sonra çevremiz için sonra ise motosikletimiz için güvenliği elden bırakmamalıyız.Kaynak: http://www.motoplus.com.t...n-Motosiklet-Aksesuarlari

11 Adımda Nasıl YouTuber Olunur?

Netflix'in Ses Getiren Yapımı 3 Cisim Problemi Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Çok Acıklı Hayat Hikayelerine Sahip 11 Süper Kahraman

Freelance Çalışmanın 5 Önemli Avantajı

Neden Bir Sevgilin Yok? Sorusuna Bir Erkeğin Verebileceği En Karizmatik 20 Cevap

Türk Sinemasının En İyi 11 Biyografi Filmi

İlk Buluşmada Asla Yapılmaması Gerekenler

İşe Geç Kalanların Ardına Sığındığı Bahaneler

Tüm Dünyaya Amerikan Filmleri Sayesinde Öğretilmiş 17 Çok Önemli Hayat Dersi

Çekimleri İçin Acayip Paralar Harcanmış En Pahalı Hollywood Filmleri

Türk Sinemasından Engelli Bireylerin Mücadelesini Anlatan 9 Film

Dünyanın En İyi 10 Havalimanı

2023 Yılının En İyi 10 Netflix Dizisi

Dünyada Kış Manzarasının En Güzel Göründüğü 19 Şehir ve Kasaba

Günümüz Dünyasında Hala Varlıklarını Sürdüren Gelmiş Geçmiş En Tehlikeli 8 Gizli Örgüt

Gelecek 100 Yıl İçinde Nasıl Evlerde Yaşayacağız? Fotoğraflar Sizi Çok Şaşırtacak

Türkiye'den ABD'ye Uçuş Yapabileceğiniz 12 Nokta

Televizyon Tarihinin Gelmiş Geçmiş En İyi 11 Doktoru

İş Bilgisayarınızda Olması Gereken 5 Program

Bu Akşam Evde Pineklemek Yerine Dışarıya Çıkmak İçin 11 Mantıklı Sebep