Motosiklet Kilitleri

Motosiklet hırsızlığı, günümüzde motosiklet sürücülerini rahatsız eden ve endişelendiren bir olaydır. Motosiklet kilitleri, `park` halinde bulunan motosikletleri çalınma durumuna karşı koruyabilmek amacıyla üretilmektedir.

motoplus

Motosiklet kilitleri, park halinde bulunan motosikletleri çalınma durumuna karşı koruyabilmek amacıyla üretilmektedir. Motosiklet hırsızlığı, günümüzde motosiklet sürücülerini oldukça rahatsız eden ve endişelendiren bir olaydır. Kaldırılması ve taşınabilmesi arabalara göre daha kolay olan motosikletler, hırsızların hedefi haline gelmektedir. Ancak yüksek güvenlikli özellikler ve sağlam malzemeler ile üretilen motosiklet kilitleri sayesinde, sürücüler motosikletlerini park halindeyken güvende tutabilmektedir. Motosiklet kilitlerinde en çok tavsiye edilen markalar ise ABUS Kilitler ve Oxford Kilitlerdir. Eğer kapalı bir otopark ya da kendinize ait bir garaj yoksa motosiklet kilidi kullanmak sizin için şarttır. Hatta garajınız olsa dahi motosiklet kilidi kullanmanız her zaman sizin yararınıza olacaktır.

Motosiklet kilitleri; Disk Kilitler, Alarmlı Disk Kilitler, Zincir Kilitler, Çanta ve Kask Kilitleri olarak kategorize edilmektedir. Tüm kilit çeşitleri kendi içerisinde farklı özellikler barındırmaktadır. Motosiklet kilitleri, üretildikleri malzemeye, markasına, kullanım alanına ve güvenlik düzeyine göre birbirlerinden ayrılmaktadır. Motosiklet kilitleri alanında dünyanın öncü firması olmuş olan ABUS Kilitler otoriteler tarafından en çok önerilen kilit markasıdır. Bir diğer önemli kilit markası ise Oxford Kilitlerdir.

Motosiklet kilidi alırken, sürücüler genel olarak hangi motosiklet kilidini alacakları konusunda kararsızlık yaşamaktadırlar. Ancak genel olarak motosiklet sürücülerine iki ayrı model motosiklet kilidini aynı anda kullanmaları önerilir. Böylelikle güvenlik önlemleri üst düzeyde artırmış olur. Örneğin, motosikletinizde hem disk kilit, hem zincir kilit kullanmanız emin olun ki motosiklet hırsızlarını sizin motorunuzdan uzaklaştıracaktır.Disk kilitler, adından da anlaşılacağı üzere motosiklet tekerleğinin disk kısmına takılmaktadır. Disk kilitler, sertleştirilmiş çelik alaşımlı malzemeden üretilmektedir. Genel olarak 5 mm, 10 mm, 13 mm ve 14 mm çapında sürgülü olarak tasarlanmaktadırlar. Kullanılması kolaydır. Tek elle bile takılabilmektedir. Ayrıca disk kilitler boyut olarak ufak oldukları için, motosikletiniz ile gittiğiniz her yere yanınızda götürebilirsiniz. Çoğu disk kilitlerin; cıvata, gövde ve kilit mekanizmasında takviyeli sertleştirilmiş çelik kullanılmaktadır. Disk kilitler kategorisinde en çok tavsiye edilen ve tercih edilen marka ABUS disk kilitlerdir.Alarmlı disk kilitler, normal disk kilitler ile çoğu özelliği aynıdır. En büyük farkı ise alarm sistemine sahip olmasıdır. Alarmlı motosiklet kilitleri sürücüler tarafından sıkça tercih edilmektedir. Çünkü normal motosiklet alarmları aküye bağlantı yapıldığı için, motosiklet sürücüleri pek tercih etmemektedir. Ancak alarmlı disk kilitlerin kendi mekanik yapısı bulunmaktadır ve aküye bağlantı yapılmamaktadır. Alarmlı disk kilitler kumanda ile kontrol edilebilmektedir. Ayrıca bazılarında 3D konumlandırma sistemi de vardır. Yani motosikletiniz, olduğu yerden kaldırılmadan, kımıldatıldığı anda bile direkt olarak sinyal vermektedir. Alarmlı diks kilitlerin, kilit gövdesi ve sürgüsü sertleştirilmiş metal ve ergonomik yapıdadır. Bataryaları zayıfladığında, farklı tonda sinyal gönderme ve farklı renkte led ışıkların yanması gibi özellikte olanlarda vardır. Ayrıca şık tasarım ve dizayn gibi özelliklere de sahiptirler. Bazı alarmlı disk kilitler anahtarlarının kopyalanmaması konusunda özel koruma sistemi içermektedir. Bu konuda en çok tercih edilen kilit Abus 8077 Granit Detecto X-Plus’tır.

Zincir kilitler, en yaygın olarak kullanılan kilit korumasıdır. Zincir kilitler, malzeme yapısına ve koruma düzeyine göre oldukça çeşitlidir. Bunlar arasında tavsiye edilenler, her türlü darbeye ve kesici aletlere karşı dayanıklı olan zincir kilitlerdir. Bu konuda da özellikle ABUS zincir kilitler motosiklet dünyasında en çok tercih edilenlerdir. Aldığınız zincir kilidin kendisi kadar, sizin kullanım şeklinizde önemlidir. Eğer motosikletinizde sadece zincir kilit kullanıyorsanız, her zaman kilidi sağlam yapılı, sabit bir yere takmalısınız. Ayrıca zincir kilidinizi taktığınız yer ile motosikletiniz arasında zincirin gergin ve havada durmasına özen gösterin. Yere uzanmış kilitlerin tahrip edilip, kesilip veya kırılması daha kolay olmaktadır. Günümüzde granit kadar sert; kesilmeye, çekilmeye, bükülmeye karşı yüksek dayanıklı olan zincir kilitler üretilmektedir. Çoğu zincir kilit, motosikletin zarar görmemesi için özel kumaş kaplamalı ve kirlenmeye karşı dayanıklı yapıdadır.Çanta ve kask kilitleri, motosiklet sürücülerinin sıkça tercih ettiği bir güvenlik ekipmanıdır. Motosiklet park halindeyken kaskı elinde taşımak istemeyen sürücüler, kask kilitleri sayesinde güvenle kasklarını motosikletlerinde bırakmaktadırlar. Yine motosiklette takılı olan çantaları koruma altına almak içinde çanta kilitleri kullanılmaktadır. Çanta ve kasklara özel olarak üretilen bu kilitler ile sürücüler motorda değilken ekipmanlarını güvende tutabilmektedirler. Şifreli kilitleme yöntemine ve kolay kullanıma sahip çanta ve kask kilitleri ile motosikletinizin güvenliğini sağlayabilirsiniz.Kaynak:http://www.motoplus.com.t...i/86/Motosiklet-Kilitleri

11 Adımda Nasıl YouTuber Olunur?

Netflix'in Ses Getiren Yapımı 3 Cisim Problemi Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Çok Acıklı Hayat Hikayelerine Sahip 11 Süper Kahraman

Freelance Çalışmanın 5 Önemli Avantajı

Neden Bir Sevgilin Yok? Sorusuna Bir Erkeğin Verebileceği En Karizmatik 20 Cevap

Türk Sinemasının En İyi 11 Biyografi Filmi

İlk Buluşmada Asla Yapılmaması Gerekenler

İşe Geç Kalanların Ardına Sığındığı Bahaneler

Tüm Dünyaya Amerikan Filmleri Sayesinde Öğretilmiş 17 Çok Önemli Hayat Dersi

Çekimleri İçin Acayip Paralar Harcanmış En Pahalı Hollywood Filmleri

Türk Sinemasından Engelli Bireylerin Mücadelesini Anlatan 9 Film

Dünyanın En İyi 10 Havalimanı

2023 Yılının En İyi 10 Netflix Dizisi

Dünyada Kış Manzarasının En Güzel Göründüğü 19 Şehir ve Kasaba

Günümüz Dünyasında Hala Varlıklarını Sürdüren Gelmiş Geçmiş En Tehlikeli 8 Gizli Örgüt

Gelecek 100 Yıl İçinde Nasıl Evlerde Yaşayacağız? Fotoğraflar Sizi Çok Şaşırtacak

Türkiye'den ABD'ye Uçuş Yapabileceğiniz 12 Nokta

Televizyon Tarihinin Gelmiş Geçmiş En İyi 11 Doktoru

İş Bilgisayarınızda Olması Gereken 5 Program

Bu Akşam Evde Pineklemek Yerine Dışarıya Çıkmak İçin 11 Mantıklı Sebep