Hamilelik Sürecinde Mutlaka Uygulanması Gereken En Önemli 6 Madde

Bilinçsiz uygulanan diyetler, egzersizler kısırlığa bile yol açabilmekte ve bu kapsamda özellikle diyet konusunda, hayatımızın her alanında çok dikkatli davranmalıyız.

xanax

1-İdeal Kilonuza Ulaşın ve Planlı Hareket Edin

Bir kadın hamile kalmadan önce, ilk olarak yapması gereken ideal kilosu ne ise, o kiloya ulaşmalıdır ki; hamile kaldığımda ve doğum sonrası bu kiloları nasıl verebilirim, verebilir miyim?' soruları beynini kemirmesin. Bunun için öncelikle bir muayeneden geçmeli ve planlı hareket etmelidir. Kadının hamile kalmadan önceki kilosu oldukça önemlidir. Gerekli muayene ve tetkikler yapıldıktan sonra vücudunun hangi besin maddelerine ihtiyacı olduğu belirlenir, eksikliklerin takviyesi yapılır. Akabinde hamile kalınmalıdır ki hamilelik sırasında sürprizlerle karşılaşmayasınız.

2- İki Kişilik Değil, Tek Kişilik Yemek Yiyin

Çevrenizde; ''Sen artık hamilesin, bir can daha besliyorsun, senin iki kişilik yemek yemen lazım.'' diyenler olacaktır. Dinlemeyin. Yemeniz gereken kadar yiyin çünkü fazla yediğiniz her besin bebeğe değil, kilo anlamında size yarayacaktır. Hem fazla, hem de tek taraflı beslenmemelisiniz. Almanız gereken besinleri doktorunuzdan ya da diyetisyeninizden öğrenip, yeterli ve dengeli bir şekilde beslenmelisiniz.

3- Her Gece 1 Bardak Süt

Her gece yatmadan önce 1 bardak süt içerseniz, bebeğin gelişimi çok güzel olur. Özellikle doğuma son 1 hafta kala, hiç aksatmadan içmelisiniz.

4- Besin Değeri Yüksek Gıdalar Tüketin ve Sigara Kesinlikle Yasak

Her gece yatmadan önce 1 bardak süt içerseniz, bebeğin gelişimi çok güzel olur. Özellikle doğuma son 1 hafta kala, hiç aksatmadan içmelisiniz.
Hamilelikte sigara içen annelerin bebeklerinde gelişme geriliği, ölü doğum astım, bronşit ve daha birçok olumsuzlukların görüldüğü tespit edilmiş olup, özellikle hamilelik sürecinde sigarayı kesinlikle bırakmalısınız.

6367. 5-Her Gün Yumurta Yemelisiniz

Bünyesinde A, D, E ve B, kolin, folik asit ve riboflavin vitaminleri ile fosforu çokça bulunduran yumurta, bebeğin beyin gelişimi ve bağışıklık sisteminin güçlenmesi için en önemli besinlerden biridir. Dolayısıyla bir hamile günde en az 1 yumurtayı mutlaka tüketmelidir. Yumurta tok kalmayı sağlayan bir besin olduğundan dolayı da ideal kilo konusunda sizlere oldukça yardımcı olacaktır.

6-Haftada En Az 1 Kez Balık, Yiyebildiğiniz Kadar Ceviz

Omega 3 yağ asiti vücudumuz tarafından üretilmez ve bu besini mutlaka dışardan almamız gerekir. Bu yağ asitinin bebeğin sinir sistemi gelişimine sağladığı katkıların yanısıra, yeni yapılan araştırmalar çok daha fazla önemini ortaya koymaktadır. Balıktan sonra en çok cevizde bulunan bu besin, mutlaka sıklıkla tüketilmelidir.

11 Adımda Nasıl YouTuber Olunur?

Netflix'in Ses Getiren Yapımı 3 Cisim Problemi Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Çok Acıklı Hayat Hikayelerine Sahip 11 Süper Kahraman

Freelance Çalışmanın 5 Önemli Avantajı

Neden Bir Sevgilin Yok? Sorusuna Bir Erkeğin Verebileceği En Karizmatik 20 Cevap

Türk Sinemasının En İyi 11 Biyografi Filmi

İlk Buluşmada Asla Yapılmaması Gerekenler

İşe Geç Kalanların Ardına Sığındığı Bahaneler

Tüm Dünyaya Amerikan Filmleri Sayesinde Öğretilmiş 17 Çok Önemli Hayat Dersi

Çekimleri İçin Acayip Paralar Harcanmış En Pahalı Hollywood Filmleri

Türk Sinemasından Engelli Bireylerin Mücadelesini Anlatan 9 Film

Dünyanın En İyi 10 Havalimanı

2023 Yılının En İyi 10 Netflix Dizisi

Dünyada Kış Manzarasının En Güzel Göründüğü 19 Şehir ve Kasaba

Günümüz Dünyasında Hala Varlıklarını Sürdüren Gelmiş Geçmiş En Tehlikeli 8 Gizli Örgüt

Gelecek 100 Yıl İçinde Nasıl Evlerde Yaşayacağız? Fotoğraflar Sizi Çok Şaşırtacak

Türkiye'den ABD'ye Uçuş Yapabileceğiniz 12 Nokta

Televizyon Tarihinin Gelmiş Geçmiş En İyi 11 Doktoru

İş Bilgisayarınızda Olması Gereken 5 Program

Bu Akşam Evde Pineklemek Yerine Dışarıya Çıkmak İçin 11 Mantıklı Sebep