Motosiklet Yağmurlukları ve Özellikleri

Bir motosiklet kullanıcısı için en önemli ekipmanlardan biriside hiç şüphesiz motosiklet yağmurluklarıdır. Yağmurlu havalarda sürüş yaparken yağışın etkisinden korunmak için motosiklet yağmurluğu kullanmak şarttır.

motoplus

1. Motosiklet Yağmurlukları

Motosiklet sürüşü sırasında, sürücünün hava faktörlerinden korunmasının tek yolu motosiklet giyim ürünleridir. Bir motosiklet kullanıcısı için en önemli ekipmanlardan biriside hiç şüphesiz motosiklet yağmurluklarıdır. Yağmurlu havalarda sürüş yaparken yağışın etkisinden korunmak için motosiklet yağmurluğu kullanmak şarttır.Yağmurluklar yapıldıkları malzemeye göre üçe ayrılmaktadır. Yani üç farklı su geçirmez malzeme türü vardır. Bunlar; Polivinil (PVC), kaplama kumaşlar ve lamine kumaşlardır. PVC kumaştan yapılan yağmurluklar su geçirmez özelliğe sahiptir ancak bu yağmurlukların nefes alabilme özellikleri yoktur. Yani sürüş esnasında vücudunuz terlemeye karşı hava alıp verebilme durumu yoktur. Terlediğinizde, bu teri vücudunuzdan dışarı atmanıza yardımcı olan hava kanalcıkları bu malzemeyle üretilen ürünlerde bulunmamaktadır.Kaynak: http://www.motoplus.com.t...i/78/Motosiklet-Yagmurluk

3. Motosiklet Yağmurlukları Kumaş Çeşitleri


Kaplama kumaşlı ürünlerde, yağış sırasında suyun yağmurluğun üzerinden akıp gitmesini sağlayan bir dış kaplamaya sahiptir. Kaplama kumaşlar üretildikten sonra üzerleri mikro gözenekli bir malzeme ile kaplanmaktadır. Bu bakımdan hem su geçirmez özelliğe sahip olmasının yanı sıra vücudun nefes alıp verebilmesine yardımcı olan hava kanallarına sahiptir. Böylelikle vücudunuzun terlemesini engellemiş olursunuz.

Lamine kumaşlarda, kaplama kumaşlarda olduğu gibi malzeme yapısı itibariyle, suyun kumaş üzerinden akıp gitme özelliği bulunmaktadır. Lamine kumaşlar, kaplama kumaşların aksine üretilirken mikro gözenekli malzeme ile üretilirler. Sonradan üzerlerine bir malzeme kaplaması yapılmamaktadır. Bu malzeme yapısı özelliği sayesinde lamine kumaşlarda hem suyu geçirmezler hem de vücudun nefes alıp verebilmesine yardımcı olan kanalcıklara sahiptirler. Böylelikle vücudun terlemesi önlenmiş olur. Bu malzemeden yapılmış olan motosiklet yağmurlukları, PVC malzemeden yapılmış olan motosiklet yağmurluklarına göre kullanım açısından daha dayanıklıdır.

5. Motosiklet Yağmurluk Çeşitleri

Motosiklet yağmurlukları tasarımlarına göre ikiye ayrılmaktadır. Bunlar, tulum yağmurluklar ve alt-üst takım yağmurluklardır.Motosiklet Tulum YağmurluklarTulum yağmurluklar tek parçadan oluşmaktadır. Sürücünün motosiklet kullanım amacına ve kullanım rahatlığına göre alacağı yağmurluk modeli farklılık göstermektedir. Eğer uzun mesafeli yolculuklar yapıyorsanız veya gün boyu motosiklet sürüyorsanız, tulum yağmurluklar sizin için doğru tercih olacaktır. Çünkü uzun mesafeli sürüşlerde tulum yağmurluklar rüzgara karşı daha iyi bir koruma sağlamaktadır. Weedor tulum yağmurluklar ve Hein Gericke rain suit tulum yağmurluklar tasarım ve malzeme yapısı olarak son derece kalitelidirler. Alacağınız tulum yağmurluğun bol cepli olmasına ve üzerinde reflektör yansıtıcıların olmasına dikkat ediniz.Motosiklet Alt-Üst Takım YağmurluklarAlt-üst takım yağmurluklar iki ayrı parçadan oluşmaktadır. Alacağınız takım yağmurluğun hava kanalları olmasına dikkat etmelisiniz. Motosiklet kullanımınız, kısa mesafeli sürüşlerle oluyorsa ve sürekli üzerinizi değiştirme gibi bir durumunuz varsa, alt-üst takım yağmurluk almalısınız. Çünkü tulum yağmurluğu giyip çıkarmak daha zahmetli ve zaman açısından daha uzun sürmektedir. Bu yüzden iki ayrı parçadan oluşan yağmurluğu tercih etmeniz daha rahat etmenizi sağlayacaktır. Weedor alt-üst takım yağmurluklar, tasarım ve malzeme yapısı olarak son derece şık ve kalitelidirler.

65. Motosiklet Yağmurluğu Alırken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Öncelikli olarak alacağınız yağmurluğun bedeninize uygun ölçülere sahip olmasına dikkat etmelisinizTercih edeceğiniz yağmurluğun, kullanım amacınıza ve kişisel rahatlığınıza uygun seçilmesi gerekmektedirAlınacak motosiklet yağmurluğunun, hava alıp verebilen kanalcıklara sahip olmasına dikkat edinizMotosiklet sürüşlerinde kullanmak üzere normal günlük yaşamda giyilmek üzere üretilmiş yağmurluklar kesinlikle almayın. Çünkü motosiklet kullanımı için koşul ve şartlara uygun olarak yağmurluklar üretilmektedirAlınacak motosiklet yağmurluğunun kapanma ve birleşim yerlerinin özellikleri çok önemlidir. Üzerinize giydikten sonra yağmurluğu kapadığınız ve birleştirdiğiniz noktaların üzerlerinde ekstra koruma parçalarının olmasına dikkat edin. Eğer fermuar kısmını üzerinde ekstra bir parça yoksa yağış esnasında yağmurluğunuza su girme durumuyla karşılaşabilirsinizMotosiklet yağmurluğunun bacak kısmında, motor egzozuna denk gelen bölümünde ekstra bir koruma olmasına dikkat ediniz. Çünkü sürüş esnasında egzozun ısınmasından kaynaklı olan sıcaklığın yağmurluğa zarar vermemesi adına burada ısıya karşı ekstra özel bir malzeme olması gerekmektedirSon olarak satın alacağınız motosiklet yağmurluğunun üzerinde yansıtıcı reflektörlerin olmasına dikkat ediniz. Diğer araç sürücülerinin trafikte sizi fark etmelerini sağlayın.

11 Adımda Nasıl YouTuber Olunur?

Netflix'in Ses Getiren Yapımı 3 Cisim Problemi Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Çok Acıklı Hayat Hikayelerine Sahip 11 Süper Kahraman

Freelance Çalışmanın 5 Önemli Avantajı

Neden Bir Sevgilin Yok? Sorusuna Bir Erkeğin Verebileceği En Karizmatik 20 Cevap

Türk Sinemasının En İyi 11 Biyografi Filmi

İlk Buluşmada Asla Yapılmaması Gerekenler

İşe Geç Kalanların Ardına Sığındığı Bahaneler

Tüm Dünyaya Amerikan Filmleri Sayesinde Öğretilmiş 17 Çok Önemli Hayat Dersi

Çekimleri İçin Acayip Paralar Harcanmış En Pahalı Hollywood Filmleri

Türk Sinemasından Engelli Bireylerin Mücadelesini Anlatan 9 Film

Dünyanın En İyi 10 Havalimanı

2023 Yılının En İyi 10 Netflix Dizisi

Dünyada Kış Manzarasının En Güzel Göründüğü 19 Şehir ve Kasaba

Günümüz Dünyasında Hala Varlıklarını Sürdüren Gelmiş Geçmiş En Tehlikeli 8 Gizli Örgüt

Gelecek 100 Yıl İçinde Nasıl Evlerde Yaşayacağız? Fotoğraflar Sizi Çok Şaşırtacak

Türkiye'den ABD'ye Uçuş Yapabileceğiniz 12 Nokta

Televizyon Tarihinin Gelmiş Geçmiş En İyi 11 Doktoru

İş Bilgisayarınızda Olması Gereken 5 Program

Bu Akşam Evde Pineklemek Yerine Dışarıya Çıkmak İçin 11 Mantıklı Sebep