20.223 gösterim
12,00 viral puan
Bir İnsanlık Dersi. Yolda Bulduğu Paranın "Büyük Kısmı"nı İade Etti
Bayram Konak, 20 bin lirasını bir hafta önce yolda düşürdü. Parasını düşürdüğünü fark eden Konak, polise başvurdu ve belediye hoparlörlerinden ilan verdirdi. Parayı bulan Eyüp Doğan, belediyeden aldığı telefon numarasını arayarak Bayram Konak'a ulaştı.
-
Eyüp Doğan bulduğu paranın 3 bin lirasıyla borçlarını ödedi. Geri kalan parayı da iade etti. Parasına kavuşan vatandaş harcanan 3 bin liranın önemli olmadığını söyledi. Eyip Doğan olayı şöyle anlattı:
"Çay ocağında garson olarak çalışıyorum. Çarşamba günü izin günümdü. Çarşıda gezerken bir kuyumcunun önünde yerde şeritli halde bir para gördüm ve aldım. Daha sonra parayı düşüren kişinin telefonunu belediyeden alarak Bayram ağabeyimize ulaşıp parasını vermek üzere işyerime çay içmeye davet ettim.
Bulduğum paranın çok borcum olduğu için acil ödemem gereken 3 bin lirasıyla ödemelerimi yaptım. Bu parayı ben bulmasaydım belki de bugün cezaevindeydim. Bunu paranın sahibine de söyledim. Harcadığım parayı en kısa zamanda çalışıp geri ödeyeceğim."