9.266 gösterim
6,41 viral puan

2. El Motosiklet Alırken Dikkat Edilecek 7 Husus

İstatistiki verilere göre her geçen gün motosiklet kullanıcıları artmaya başladı. Maddi imkanı yetmeyip sıfır km motosiklet alamayanlar veya sıfır km almak istemeyenler 2.ele yönelmeye başladı ve bu 2.el motosiklet pazarında bir canlanmaya sebep. İşte size 2.el rehberi.
SiberUmut 08.05.2015 saat 16:05
  1. 1. Öncelikle alacağınız motosikletin sesini dinlemelisiniz

    Motosiklette önemli olan nokta çalışma şeklidir. Motosikleti çalıştırarak çalışma sisteminde anormallik olup olmadığını anlamak için bir iki dakika sesini dinleyin. Eğer motordan anlamıyorsanız mutlaka anlayan biriyle bakmaya gidin
  2. 2. Kontağı birkaç kere açıp kapatın. Daha sonra da birkaç kez stop ettirip tekrar çalıştırın

    Böylece motosikletin kontak ve elektriksel sisteminde sorun olup olmadığını anlayabiliriz. Aynı zamanda motosiklet sahibi sizi motor çalışır vaziyette karşılıyorsa bir kelek olabilir. Vakit kaybetmeden kontrol edin bu durumda.
  3. 3. Motosikletin sağına soluna iyice bakın

    Motosiklet düşmüş mü ? Bir yerlere sürtünmüş mü ? Depoda çatlak/vuruk var mı vs vs kontrollerini yapın. Özellikle alüminyum şasiye sahip olan motosikletler hasar aldığı dakikada bir daha geri dönüşü olmaz. Aynı zamanda daha sonra tekrar satmak istediğinizde bu hasarlar değer düşürür
  4. 4. Alacağınız motosiklette debriyaj ve fren kontrolü mutlaka yapın

    Debriyajda kayma olup olmadığına, debriyaj teline ve kavrama kapasitesini iyice kontrol edin. Aynı zamanda birkaç santim giderek ani fren kontrolünü pas geçmeyin. Daha sonra birkaç metre giderek tekrar kontrol edin. Özellikle hidrolik ve disk frene sahip motosikletlerde hidrolik yağına, ne zaman değiştirildiğine ve boşluk olup olmadığına dikkat edin. Aynı zamanda fren diskinde deforme olup olmadığına, fren kaliperlerinde sorun olup olmadığına dikkat edin.
  5. 5. Bakımlarının zamanında yapılıp yapılmadığını sorgulayın/kontrol edin

    Motosikletin kullanım klavusunda periyodik takvim vardır. Bu takvim yetkili servis tarafından imzalanır ve kaşelenir. Tarihlerini, kaç km'de yapıldığını buradan anlayabilirsiniz. Aynı zamanda güvenilir bir ustaya da kontrol ettirmenizde fayda vardır ve muayene pullarını, ruhsatı iyice gözden geçirin. Motor yağını mutlaka kontrol edin.
  6. 6. Ön ve arka farları, sinyalleri ve elektriksel tuşları kontrol edin

    Motosiklette diğer önem arz eden konudur. farların uzun kısa durumlarına iyice bakın. sinyallerin doğru çalışıp çalışmadığını kontrol edin. Frenleme yaptığınızda arka farın tepkisini ölçün. Motosiklet üzerinde bulunan elektriksel tuşların kontrollerini yapın (korna, sinyal tuşları, far tuşları, dörtlüler vs).
  7. 7. Son olarak motosiklette test sürüşü yapın.

    Motosiklette test sürüşü yaparak motorun gaz tepkisini, gidişini, vites geçişlerini ve geçişlerde anormal ses olup olmadığını, motor vites aralıklarını iyice kontrolden geçirin. Aynı zamanda bu durumda gidon sistemini de gözden geçirmiş olacaksınız.
  • Şu an haberi okuyan: 0 kişi var
  • Facebook: 3 gösterim

  • Toplam Viral: 139 gösterim
  • Toplam Seed: 1.445 gösterim
  • Toplam Direkt: 7.682 gösterim
  • Viral Puan: 6,41