3.886 gösterim
40,48 viral puan

Asya’dan Avrupa’ya yürüdüler!

Diyabet hastaları, hasta yakınları ve gönüllü katılımcılar 36. İstanbul Maratonu’nda “diyabet” için yürüdü. Türkiye Diyabet Vakfı önderliğinde bu yıl 4.kez gerçekleşen “Kıtalararası Diyabet Yürüyüşü”nün iki destekçi firmasında birisi Merck Serono oldu.!
ihabotihabot 19.11.2014 saat 09:42
  1. Çağımızın en önemli hastalıkları arasında yer alan ve Türkiye’de de 10 milyondan fazla kişiyi etkilediği tahmin edilen diyabetin fiziksel aktivitenin ve düzenli yürüyüşün önemine dikkat çekmek amacıyla yürüyüşe çok sayıda diyabetli ve gönüllü katıldı.

    Yüksek katılımcı sayısı ile gerçekleştirilen maratonda, diyabetten korunmak ya da diyabetle daha güzel bir yaşam için hareketin şart olduğu mesajı verildi. Pankart ve balonlarla Boğaziçi Köprüsü’nü geçen yaklaşık 1000 kişilik grup, diyabet tedavisinde tanı ve tedavinin önemine yönelik verdikleri mesajlarla dikkat çektiler. Türkiye Diyabet Vakfı Başkanı Prof. Dr. Temel Yılmaz, “Bizim yürüme amacımız; diyabetle daha güzel bir yaşam için! Diyabetin önlenebilir, kontrol altına alınabilir bir hastalık olduğunu anlatmak istiyoruz. Diyabetten korunmak veya diyabet hastası iseniz bu hastalıkla kaliteli bir yaşam sürmek için hareket şart. Bu bilinci oluşturmak için bu yürüyüşü düzenledik.” açıklamasında bulundu.

    Prof. Dr.Temel Yılmaz yapılan araştırmaların, Türkiye’de halkın yüzde 63’ünün diyabet konusunda yeterli bilince sahip olmadığını gösterdiğini vurgulayarak Uluslararası Diyabet Federasyonu verilerine göre 2013 yılında tüm dünyadaki diyabetli hasta sayısının 382 milyona ulaştığını söyledi. Prof. Dr. Yılmaz, Türkiye’de ise yaklaşık 10 milyon kişinin diyabet hastalığından etkilendiğini, 7 milyon kişiye diyabet teşhisinin konduğunu, yaklaşık 4 milyon kişinin ise diyabet tedavisi gördüğünü dile getirerek, sözlerini şöyle sürdürdü:

    “Hareketsiz yaşam tarzının yaygınlaşması, hazır gıdaların daha çok tüketilmesi, öğün zamanlarının kısalması gibi faktörler, her yaş grubunda diyabeti tetikliyor. Ülkemizdeki bu tablonun değişmesi için bilinçlenme şart. Bugün burada olmamızın sebebi diyabet konusunda farkındalığı artırmak ve diyabetin artan hızına dikkat çekmek.”

    Prof.Dr.Yılmaz, sağlıklı bir yaşam için hem beslenme alışkanlıklarının değişmesi hem de daha fazla hareket edilmesi gerektiğine işaret ederek, “Finlandiya Diyabet Koruma Programı doğrultusunda yapılan araştırmaya göre, günde 30 dakikalık yürüyüş ile kilonun yüzde 5 düşürülmesi ve böylece diyabetin ortaya çıkış hızını yüzde 58 oranında azaltmak mümkün. Diyabet, dikkat ettikçe uzaklaşan bir hastalıktır. Toplumun bu konudaki bilincini artıracak çalışmalar bu açıdan son derece önemli” dedi.

    4.Kıtalararası Asya-Avrupa Diyabet Yürüyüşü’nün destekçisi iki firmadan birisi olan Merck Serono Türkiye’nin Genel Müdürü Şehram Zayer “Merck Serono olarak diyabet uzmanlaştığımız alanlardan birisidir. Bu hastalığın tedavi edilebilir bir hastalık olduğuna dikkat çekmek istiyoruz. Bugün burada diyabet yürüyüşüne destek vermemizin en önemli sebebi hasta ve hasta yakınlarının yanında olduğumuzun altını çizmektir. Kendilerine çok büyük görev düşüyor. Diyabet hastalarının beslenmeleri, spor yapmaları ve tedavilerine sahip çıkarak ilaçlarını doktorlarının söylediği şekilde kullanmaları çok önemlidir” diye konuştu.

    Altunizade köprüsü üzerinde başlayan “4. Kıtalararası Diyabet Yürüyüşü” Boğaziçi köprüsü çıkışında son buldu. Katılımcılar böyle bir etkinliğin içinde yer almaktan ötürü mutluluk duyduklarını ifade ettiler.
  • Şu an haberi okuyan: 0 kişi var
  • Facebook: 2 gösterim

  • Toplam Viral: 7 gösterim
  • Toplam Seed: 96 gösterim
  • Toplam Direkt: 3.783 gösterim
  • Viral Puan: 40,48