Çocukluktan Yetişkinlik Dönemine Kadar İnsanların Şevklerini Kıran 7 Tramva

Çocukluktan büyüyene kadar karşına çıktığında sana acımadan vuran olayları derledim. Bu olaylar insanı çocukluktan korkak, `kendi` başına karar alamayan ve başarısız insanlar olmasını sağlar. Bu olaylardan sonra insanlar büyüdüklerinde `kendi` başlarına bir çok işi beceremez ve düzene soksa bile bunu denklerinden çok sonra yapar. Bu olaylardan biraz bahsedelim. (enes abiş)

Scott Adkins

1. Sürekli Bağırıp Çağıran Aile Büyüğü

Sürekli bağıran ve her olayında tepki gösteren anne/baba, çocuğun bir süre sonra her hangi bir olayda danışma ve fikrini söyleme özelliğini kısıtlar. Bir süre daha sonra o çocuk artık sadece ailesinin lafıyla hareket eden onlar olmadan tökezleyen bir robot aline gelir.

2. Dayak Atan İlk Okul Öğretmeni

Kendi öğretmenim. Kendi şeref yoksunu öğretmenim. İlk okulda çocukluğumu yaşatmadı bana desem yeridir. Sürekli dayak atan öğretmen, çocuğun ileriki yaşlarda "kin" duygusuyla tanışmasına sebep olur. Çocuk sürekli dayak yer ve artık patlama noktasına gelir. Yaşı gereği korkar ve karşılık veremez. İleride o öğretmeni gördüğünde ya saldırır en ufak hatasında, yada ağır hakaretlerle saygısızlık yapar. En kötüsü de kendi kişiliği artık kin besleyebilme ve daha agresif olma özelliği kazanmıştır. Hayırlı olsun şerefsiz it herif. Bende öyleyim Allah belanı versin.

3. Senin Hayatına Sürekli Müdahale Eden Aile

Kimisi iyiliğini düşünürken istemeden yapar, kimisi tamamen onun istediği gibi yaşamanı istediği için. Her türlü yanlış. Bu aşama, sürekli bağıran ailenin çocuğunun, ailesinin etkisinden çıktıktan sonra aile etkisinin devam etmesi için devamı gelen bir DLC'dir (ek paket. Oyunlara yüklenir ve hikayesi genişletilir falan ince espri yaptım orada.) Bilhassa okul hayatına karışılır ve okuyacağı okula kalacağı yurda falan aile tarafından karar verilir. Ondan sonra "neden bu dersler zayıf geldi sene uzadı" diye hesap sorulur, daha sonra kişi içindekileri döktüğünde "vay be meğer biz ne kötü aileymişiz" diye duygu sömürüsü yapılır. Kişi daha da sinirlenir falan filan.

4. Yakın Arkadaşının Sana Karşı Olan Küçümser Tavırları

Buda insanın hayatındaki tramvalardan birisidir. Seni övmesini ve her koşulda yanında olmasını bekleyen arkadaşın seni sürekli ezmeye çalışır ve seni beğenmeyecek hareketler sergiler. Sinir krizi geçirirsin çünkü bunu beklemiyorsun. Çünkü yakın arkadaşın. Saldırmak isteyip saldıramıyorsun, çünkü yakın arkadaşın. Bu durum kişiyi güvensizlik ve şüphecilik duygusuyla tanıştırır.

5. Sevgilinin Seni Beğenmediğini Belli Etmesi ve Başkalarına Özenmesi

Bu bir tramvadan öte dramdır. Sevgilin, TV de bir aktörü beğenir ve açık açık ona özenir. Senin, eğer çok değer veriyorsan o aktöre benzemeye çalışmayı istemene sebep olur. Sonunda kızdan/erkekten uzaklaşırsın. Bir rekabet başlar sende beğendiğin bir aktörü onun gözüne sokarsın. Uzar da gider. Bu durum kişi de dış görünüşüne güvenmeme ve kendine küsme özelliği oluşturur.

6. Odun

Eğer kendini beğenmiş bir sevgiliniz varsa, yada geri zekalı bir kuzeniniz/yeğeniniz varsa, bunu sık yaşarsınız. Genelde akrabanız olacak mal, insan içinde "odun, öküz" gibi tabirler kullanarak sizi küçük düşürür. Sevgiliniz de aynı tabirle hitap eder ve kankisinin sevgilisini veya arkadaşının romantik özelliklerinden bahseder. Dışarıda birbirlerine jest yapan yada sevişen çiftlere gülümseyerek bakar. Sana bakmaz da onlara bakar. Geri zekalı. Bu durum kişide yerli yersiz sinirlenme ve soğukluk duygularını oluşturur.

Netflix'in Ses Getiren Yapımı 3 Cisim Problemi Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Çok Acıklı Hayat Hikayelerine Sahip 11 Süper Kahraman

Freelance Çalışmanın 5 Önemli Avantajı

Neden Bir Sevgilin Yok? Sorusuna Bir Erkeğin Verebileceği En Karizmatik 20 Cevap

Türk Sinemasının En İyi 11 Biyografi Filmi

İlk Buluşmada Asla Yapılmaması Gerekenler

İşe Geç Kalanların Ardına Sığındığı Bahaneler

Tüm Dünyaya Amerikan Filmleri Sayesinde Öğretilmiş 17 Çok Önemli Hayat Dersi

Çekimleri İçin Acayip Paralar Harcanmış En Pahalı Hollywood Filmleri

Türk Sinemasından Engelli Bireylerin Mücadelesini Anlatan 9 Film

Dünyanın En İyi 10 Havalimanı

2023 Yılının En İyi 10 Netflix Dizisi

Dünyada Kış Manzarasının En Güzel Göründüğü 19 Şehir ve Kasaba

Günümüz Dünyasında Hala Varlıklarını Sürdüren Gelmiş Geçmiş En Tehlikeli 8 Gizli Örgüt

Gelecek 100 Yıl İçinde Nasıl Evlerde Yaşayacağız? Fotoğraflar Sizi Çok Şaşırtacak

Türkiye'den ABD'ye Uçuş Yapabileceğiniz 12 Nokta

Televizyon Tarihinin Gelmiş Geçmiş En İyi 11 Doktoru

İş Bilgisayarınızda Olması Gereken 5 Program

Bu Akşam Evde Pineklemek Yerine Dışarıya Çıkmak İçin 11 Mantıklı Sebep

Mutlu Olmanın Aslında Hiç de Zor Olmadığının 10 İşareti