80’ler dizisine suç duyurusu!

`Elazığ` Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, bir `televizyon` kanalında yayınlanan 80’ler dizisinde Elazığlı Nuri Gakko karakterinin ’Elazığ Valisiyim’ diyerek şehrin imajını kötü gösterdiği gerekçesiyle `Elazığ` adına manevi `suç` duyurusunda bulundu. !

ihabot

Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, bir televizyon kanalında yayınlanan 80’ler dizisinde Elazığlı Nuri Gakko karakterinin ’Elazığ Valisiyim’ diyerek şehrin imajını kötü gösterdiği gerekçesiyle Elazığ adına manevi suç duyurusunda bulundu. Başkan Yanılmaz, aynı zamanda RTÜK’e şikayet dilekçesi, dizinin yayınlandığı televizyona da tekzip gönderdi.

TRT’de 11 Kasım’da yayınlanan 80’ler dizisinin 131. bölümünde Elazığlı Nuri Gakko ile manav Mustafa arasında geçen diyalog sırasında kendisini Elazığ Valisi olarak tanıtması kentin imajını kötü gösterdiği gerekçesiyle tartışmalara neden olmuştu. Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, olumsuzluğu ortadan kaldırmak için resmi adımları attı. RTÜK’e şikayet dilekçesi ve dizinin yayınlandığı televizyona da tekzip gönderen Başkan Yanılmaz, şehir adına da manevi suç duyurusunda bulundu. 80’ler dizisini kendisinin de keyifle izlediğini belirten Başkan Yanılmaz, "Ama bu dizinin bir bölümünde hırsızlık yapan bir şahsın Elazığlı olduğu ve Elazığ Valisi olduğu ortaya kondu. Bu Elazığ’a yapılmış bir hakarettir. Elazığlı hemşehrilerimize ve Elazığ’a yapılmış bir hakarettir. Elazığ kadim bir kültürün yaşandığı bir şehirdir. Elazığ insanın muhabbetiyle, sevgisiyle, doğruluğuyla, dürüstlüğüyle, cesaretiyle öne çıkmış bir kesimdir dolayısıyla seksenler dizisinde böyle tanıtılması hepimizi derinden yaralamıştır. Dizinin yayınlanmış olan bölümünün internet ortamından kaldırılması ve aynı saatlerde tekzip metnimizin yayınlanması ile ilgili dava açıyoruz. RTÜK’E şikayet ettik bu konu üzerine gideceğiz" dedi.

Valilik kurumununda zedelendiğini ifade eden Başkan Yanılmaz, "Zannediyorum ki valilik de şikayet edecek. Valilik kurumuna da hakaret edilmiştir. Valiliğin de dava açacağını tahmin ediyorum" şeklinde konuştu.

11 Adımda Nasıl YouTuber Olunur?

Netflix'in Ses Getiren Yapımı 3 Cisim Problemi Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Çok Acıklı Hayat Hikayelerine Sahip 11 Süper Kahraman

Freelance Çalışmanın 5 Önemli Avantajı

Neden Bir Sevgilin Yok? Sorusuna Bir Erkeğin Verebileceği En Karizmatik 20 Cevap

Türk Sinemasının En İyi 11 Biyografi Filmi

İlk Buluşmada Asla Yapılmaması Gerekenler

İşe Geç Kalanların Ardına Sığındığı Bahaneler

Tüm Dünyaya Amerikan Filmleri Sayesinde Öğretilmiş 17 Çok Önemli Hayat Dersi

Çekimleri İçin Acayip Paralar Harcanmış En Pahalı Hollywood Filmleri

Türk Sinemasından Engelli Bireylerin Mücadelesini Anlatan 9 Film

Dünyanın En İyi 10 Havalimanı

2023 Yılının En İyi 10 Netflix Dizisi

Dünyada Kış Manzarasının En Güzel Göründüğü 19 Şehir ve Kasaba

Günümüz Dünyasında Hala Varlıklarını Sürdüren Gelmiş Geçmiş En Tehlikeli 8 Gizli Örgüt

Gelecek 100 Yıl İçinde Nasıl Evlerde Yaşayacağız? Fotoğraflar Sizi Çok Şaşırtacak

Türkiye'den ABD'ye Uçuş Yapabileceğiniz 12 Nokta

Televizyon Tarihinin Gelmiş Geçmiş En İyi 11 Doktoru

İş Bilgisayarınızda Olması Gereken 5 Program

Bu Akşam Evde Pineklemek Yerine Dışarıya Çıkmak İçin 11 Mantıklı Sebep