4.671 gösterim
22,03 viral puan

Diş taşı neden oluşur?!

Diş Hekimi ve Protez Uzmanı Sevgen Eralp, diş taşının, diş yüzeyleri iyi temizlenmediği zaman üzerlerinde biriken bakteri plağından kaynaklandığını söyledi.!
ihabotihabot 21.11.2014 saat 10:32
  1. Halk arasında dilden dile dolaşan “diş taşlarını temizletmek zararlıymış, diş taşlarının faydası varmış” gibi söylentilere uzmanlardan yanıt geldi. Diş Hekimi ve Protez Uzmanı Sevgen Eralp, diş taşının, diş yüzeyleri iyi temizlenmediği zaman üzerlerinde biriken bakteri plağından kaynaklandığını söyledi. Bakteri plağından köken alan sertleşmiş bir yapının faydalı olamayacağını söyleyen Eralp, “Diş taşının oluşumunda olmazsa olmaz faktörlerden biri de tükürüktür. Tükürüğün yapısına göre diş taşı daha fazla miktarda ya da daha sık sürelerle oluşabilir. Diş taşı miktarı arttıkça, diş eti çekilmesi de artar. Dişlerin araları açılır. Açılan bölgelere diş taşı birikimi devam eder. Çekilme daha da artar. Birikimin fazla olduğu yerlerde çürük başlangıcı da olabilir. Olayın sonunda aslında kemik erimesi de olmuştur, fakat diş taşı, dişlerin hareketini ve diş eti çekilmeleri sonucu arada oluşan boşlukları kamufle eder. Hasta durumun ciddiyetinin farkında olmayabilir” dedi.

    Diş taşı temizlendikten sonra, doğru fırçalama teknikleri ile diş etlerinin doğal formuna geri döneceğini de belirten Eralp şöyle konuştu:

    “Diş taşı olan yerde diş eti iltihabı olacaktır. İltihaplı bölgede kanamalar ve kötü koku da olacaktır. Kötü koku, ister istemez kişinin sosyal yaşamını etkileyecektir. Doğrusu, çok bastırmadan diş etlerimizi de dişlerimizle beraber fırçalamak ve iltihabın dışarı akmasına izin vermek olacaktır. Böyle bir durumdan kısa sürede kurtulmanın yolu yine, diş taşı temizliğinizi yaptırmak ve kişisel ağız hijyen yönteminizi öğrenip, bunu sürekli uygulamaktır.”
  • Şu an haberi okuyan: 0 kişi var
  • Facebook: 2 gösterim

  • Toplam Viral: 17 gösterim
  • Toplam Seed: 212 gösterim
  • Toplam Direkt: 4.442 gösterim
  • Viral Puan: 22,03