Eroğlu:‘Antalya’da yaşanabilecek büyük sel felaketinin önüne tamamladığımız tesislerle geçtik’ dedi!

`Orman` ve Su İşleri Bakanı `Veysel` Eroğlu, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) `Antalya` Milletvekili Osman Kaptan’ın Antalya’da yaşanan sellerle alakalı sorusuna TBMM’deki `gündem` dışı konuşmasında cevap verdi. !

ihabot

24-25-26 Ekim 2014 tarihlerinde Antalya’nın hem merkezinin hem de ilçelerinin çok büyük yağışlara maruz kaldığını ve bu yağışların taşkınlara sebep olduğunu ifade eden Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, şöyle konuştu: “Biz bu yağışlara karşı Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) vasıtasıyla bütün ilgili kamu kurum ve kuruluşları ile belediyeleri ikaz ederek uyardık. 23 Ekim’de yayımladığımız ikaz ile de Antalya’da beklenen yoğun yağışa ve taşkınlara karşı vatandaşlarımızı bilgilendirdik. Fakat 24-26 Ekim arasında Manavgat’ta metrekareye 484 kilo yağış düştü. Bunun Türkiye’de metrekareye bir yılda düşen yağış miktarının 642 mm olduğu düşünülürse ne kadar yüksek bir yağış olduğu anlaşılır. Aynı tarihlerde ise, Belek’te metrekareye 294 kilo yağış düştü.”

FELAKETİN ÖNÜNE GEÇTİK

Antalya’da oluşabilecek büyük sel felaketlerinin önüne Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından inşa edilen çok sayıda taşkın koruma tesisi vasıtasıyla geçildiğini vurgulayan Veysel Eroğlu “Son 12 yılda Antalya’da 51 derenin ıslahını tamamladık. Hatta ben DSİ Genel Müdürü iken Antalya sürekli taşkınlara maruz kaldığı için bir seferberlik başlatmıştım. O dönemde bütün araç gereç ve makinalarını Antalya’ya çekerek çok sayıda dereyi toplu makineleriyle ıslah etmiştik. Tamamladığımız bu 51 dere ıslahı ile Antalya merkez ve ilçelerinin de arasında bulunduğu 62 meskun mahal ve 123 bin dekar tarım arazisini taşkınlardan koruduk” dedi.

NARAS BARAJININ SEVİYESİ 13 METRE YÜKSELDİ

Manavgat’ın da yoğun bir yağış aldığını belirten Eroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: “Manavgat taşkın olma riski yüksek yerler arasında bulunan bir yerdi. Burada Naras Barajı’nı inşa ettik. Bu barajın su tutma talimatını ise ben vermiştim. Su tutulan bu barajda son yağışlarda su seviyesi 13 metre birden yükseldi. Bu çok büyük bir hacim. Bu hacimdeki su barajda tutulmayıp Manavgat’a ve diğer arazilere gitseydi çok büyük bir felaket olurdu. Felaket bu baraj sayesinde büyük ölçüde önlendi.”

BEŞ DERENİN ISLAH ÇALIŞMASI SÜRÜYOR

Konuşmasında Antalya’ya hükümetleri döneminde yapılan yatırımları da anlatan Orman ve Su İşleri Bakanı Prof.Dr. Veysel Eroğlu, “Tamamlanan 51 dere ıslahının yanında 5 büyük dere ıslahındaki çalışmalarımız devam ediyor. Taşkınları önlemek için hızla akan suyu mutlaka durdurmalıyız. Bu yüzden baraj ve göletler önemli. Bu bakımdan biz Antalya’da 1000 Günde 1000 Gölet Projesi kapsamında 20 gölet inşa ediyoruz” ifadelerini kullandı. Taşkınları önlemek için yukarı havzaların ağaçlandırılması ve suyun arazide tutulmasının çok önemli olduğunu vurgulayan Veysel Eroğlu, “Bu çalışmalar için Antalya’nın pilot bölge seçildiğini sözlerine ekledi.

Süper Kahraman Filmlerinde Gelmiş Geçmiş En Havalı Kostümler

2017 FIFA Kokartlı Kadın Hakemlerimiz

Zaman Yolculuğu Konulu En İyi 10 Film

Cennet Ülke İzlanda'yı Görmek İçin 11 Sebep

Aynı Yönetmen Tarafından Yönetildiğine İnanamayacağınız Filmler

Yabancı Dizilerde İzleyicilerin Nefretini Kazanmayı Başarmış Karakterler

Milli Sporcumuz Yusuf Dikeç Sosyal Medyada Dünya Çapında Trend Oldu. İşte O Paylaşımlar

2024 Yılının En İyi Korku Filmleri

Meşhur TV Dizilerinin İlk Bölümlerinden Sahneler

Sıcak Yaz Günlerinde Evde Yapılabilecek 13 Aktivite

Drone İle Çekilmiş, Dünyayı Kuşbakışı Gösteren 23 Mükemmel Kare

Türk Televizyonlarının En Çok Özlenen Nostaljik Dizileri

11 Adımda Nasıl YouTuber Olunur?

Netflix'in Ses Getiren Yapımı 3 Cisim Problemi Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Çok Acıklı Hayat Hikayelerine Sahip 11 Süper Kahraman

Freelance Çalışmanın 5 Önemli Avantajı

Neden Bir Sevgilin Yok? Sorusuna Bir Erkeğin Verebileceği En Karizmatik 20 Cevap

Türk Sinemasının En İyi 11 Biyografi Filmi

İlk Buluşmada Asla Yapılmaması Gerekenler

İşe Geç Kalanların Ardına Sığındığı Bahaneler