703 gösterim
25,11 viral puan

Kurban Bayramı

SimaySondal 27.06.2022 saat 17:30
  1. 1.

    2022'de Kurban Bayramı tarihi 9 Temmuz Cumartesi'den 13 Temmuz Çarşamba'ya düşer ve Kurban Bayramı ile başlar ve Kurban Bayramı ile biter .
    Bu, Müslümanların Allah'ı (cc) övmek ve cömert bağışlar şeklinde birbirlerine yardım etmek için küresel olarak bir araya geldikleri bir zamandır.
    Kurban Bayramı nedir?
    Kurban Bayramı, her yerde Müslümanların Hz. İbrahim'in (AS) yapmaya hazır olduğu nihai fedakarlığı hatırladığı kutlamadır.
    Kurban Bayramı hikayesi, Allah'ın iradesine teslim olarak ve Şeytan Şeytan'a meydan okuyarak, Hz. İbrahim'in (AS) oğlu İsmail Peygamber'i (AS) kurban etmek için Arafat Dağı'nın zirvesine çıktığını belirtir. Son anda Allah (cc) mucizevi bir şekilde çocuğu güvenli bir yere taşıdı ve mihraptaki yerini bir hayvan olan bir koçla değiştirdi.
    Müslümanlar Kurban Bayramı'nı Kurban Bayramı, Kuzu Bayramı, Hac Bayramı ve Büyük Gün gibi birçok isimle tanırlar.

    Nasıl Olur?
    Kurban kesiminde kurban kesilir, çünkü kurban edilen hayvanların eti fakirler arasında paylaştırılır.
    Müslüman Yardımı, her Kurban Bayramı'nda maddi Kurban bağışları toplar, böylece yurt içi yada yurt dışı ülkelerindeki müslümanlar, başka yerlerde, yoksulluk ve zorlukla karşı karşıya kalanların Kurban Bayramı'nın tadını çıkarabilmelerini ve kutlayabilmelerini sağlayabilir. Bunun için aracı olan Kızılar gibi güvenilir kurumlar kurban kesimi ve hayrı yapmak isteyenlere yardımcı olur.

    2. Kurban Hükümleri ve Koşulları

    Kurban kesme eylemidir. Kararlardan bazıları kesim yapan kişilerle, bazıları ise kesimin ne zaman yapılması gerektiğiyle ilgilidir. Kimler fedakarlık yapmalı ve şartlar neler?

    Birincisi, kurban kesmeden önce niyet (niyyah) olmalıdır. Kurbanın belli şartları taşıması gerekir ki bunlardan birincisi niyettir. Kurban kesen kişi, kesimden önce niyetini belirlemelidir.

    Et için veya Allah'a yaklaşmak için yapılabilir. Kesim Allah'a yakınlaşmak için yapılırsa, niyetin fiilden önce gelmesi gerekir. Kesimi fiilen yapanın, kimin adına kestiğini söylemesi gerekmez, çünkü niyet yeterlidir.

    Kurban kesimine niyet edildiğinde kişi hizmet veren ve aracı olan kurumlara vekalet vererek kurban bağışının daha fazla ihtiyaç sahibine ulaşmasını sağlayabilir. Böylelikle hem daha kolay hemde daha hızlı niyetini gerçekleştirmiş olabilir. Bunun için ülkemizde bir çok vatandaşında ilk akla gelen kurumu olarak Kızılay’ı örnek gösterebiliriz.
  • Şu an haberi okuyan: 1 kişi var

  • Toplam Viral: 1 gösterim
  • Toplam Seed: 28 gösterim
  • Toplam Direkt: 674 gösterim
  • Viral Puan: 25,11