5.332 gösterim
36,77 viral puan

Bakan Işık’tan ‘Beyaz Şapkalı Hackerlara’ sertifika!

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Bakanı Fikri Işık, 'Türkiye’de de bu sektörde 35 milyar dolarlık bir hacme ulaştı. Şirket bilançolarına yansıyan satış rakamı ise bu sektörde 1,7 milyar dolar seviyesine gelmiş durumda' dedi.!
ihabotihabot 18.11.2014 saat 12:52
  1. TSE 3. Bilişim Teknolojileri Standartları Konferansı Rixos Otel’de gerçekleştirildi. Konferansa, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Bakanı Fikri Işık, TSE Başkanı Hulusi Şentürk, Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Doğan, Türksat Genel Müdürü Prof. Dr. Ensar Gül ve birçok davetli katıldı. Konferansın açılış konuşmasını yapan Bakan Işık, “Bilgi ve iletişim teknolojilerini kullanmanın büyüme, rekabet ve istihdamı körüklediği vatandaşların yaşam kalitesini arttırdığı da yatsınamaz bir gerçek. Sektörün dünyadaki büyüklüğü bugün itibari ile 5 trilyon dolar mertebesine ulaştı. Türkiye’de de bu sektörde 35 milyar dolarlık bir hacme ulaştı. Şirket bilançolarına yansıyan satış rakamı ise bu sektörde 1,7 milyar dolar seviyesine gelmiş durumda. 168 bin kişilik istihdamın sağlandığı bu sektörde dikkat çeken bir başka nokta, kişi başına düşen en yüksek ücretin alındığı ikinci sektör. Şuanda bu sektörde ciddi bir nitelikli insan kaynağı açığımız var. Sektörün bize ifadesi en az 80-100 bin nitelikli insan bu sektörde istihdam edilmeye hazır. Yüzde 10,1 faaliyet karlılığı ile en fazla kar eden ikinci sektör konumunda. Bu rakamları bir araya getirdiğimizde gördüğümüz net tablo şu, bu sektör ekonomimiz içerisinde ağırlığını her geçen gün hissettiriyor” diye konuştu.

    İletişim teknolojilerinin insana değer veren ve onu koruyan bir anlayışla kullanılmasının son derece önemli olduğunu vurgulayan Bakan Işık, “Bir diğer vurgulamamız gereken hususta dijital okuryazarlık, mutlaka üzerinde hassasiyetle durmamız gerekir. Yine Siber Güvenlik Eylem Planı kapsamında, TSE bünyesinde Nisan ayında “Siber Güvenlik Özel Komitesi”ni kurduk. Komite; Bulut Bilişim, Veri Merkezleri, Güvenli e-Ticaret, Güvenli Elektronik Belge Yönetim Sistemleri, Web Servisleri güvenliği, Güvenli İnternet bankacılığı, Sızma Testi Uzmanı, Kamu Güvenli Ağı kriterleri, Akıllı Kartlar güvenliği, Kritik Altyapılarımızın derecelendirilmesi gibi alanlarda çalışmalara başlamış, bugün itibari ile bu çalışmaların tamamlamak üzereyiz. Ayrıca son zamanlarda revaçta olan ve TSE’nin yaptığı Beyaz Şapkalı Hacker belgelendirmesi de bu çalışmalar kapsamında ortaya çıkmış, bununla ilgili CtF (Capture the Flag) Laboratuvarı kurulmuş, teorik ve uygulamalı eğitimler ve sınavlar organize edilmiştir. Sınavlarda başarılı olanlara sertifikalarını vermekteyiz. Bugün de bu alanda yetiştirilen beyaz şapkalı hackerlarımıza yani ’iyi kalpli hacker’ diyoruz, bunlar yıkmak için değil özellikle yıkımı engellemek için görevi üstlenecekler” dedi.

    TSE Başkanı Şentürk ise “TSE bilişim teknoloji alanında sistem belgelendirmesi ve vergilendirilmesi gibi geniş bir alanda hizmet vermektedir. TSE bilişim güvenliği konusunda en geniş kapsama sahip olan ortak kriterde de yetkili bir kuruluş olarak vergilendirme faaliyeti yapmaktadır ve ortak kriterlerde de sertifika müşterisi değil sertifika üreticisi ülke konumundayız” ifadelerini kullandı.

    Konuşmaların ardından Bakan Işık ve Şentürk, Beyaz Şapkalı Hacker eğitiminde dereceye girenlere sertifika verdi.
  • Şu an haberi okuyan: 0 kişi var
  • Facebook: 2 gösterim

  • Toplam Viral: 15 gösterim
  • Toplam Seed: 145 gösterim
  • Toplam Direkt: 5.172 gösterim
  • Viral Puan: 36,77