4.891 gösterim
42,16 viral puan

Google Android geliştiricileri NEÜ’de toplandı!

Google Developer Group (GDG ) üyeleri tarafından farklı şehirlerde gerçekleştirilmeye başlanan DevFest’2014’ün ikincisi Konya’da, Necmettin Erbakan Üniverstesi (NEÜ) Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesi’nde yapıldı.!
ihabotihabot 16.11.2014 saat 16:15
  1. Erol Güngör Konferans salonundaki programa, NEÜ Bilgi işlem Daire Başkanı Yrd. Doç. Dr. Ali Osman Çıbıkdiken ve çok sayıda öğrenci katıldı.NEÜ Bilgi işlem Daire Başkanı ve GDG Konya Kurucusu Yrd. Doç. Dr. Ali Osman Çıbıkdiken: ‘Mobil Programlama ve GDG Dünyası’ hakkında yaptığı konuşmada, “GDG, Mobil dünyaya gönül vermiş insanların bir araya geldiği birliktir. Bu dünyanın farkındalığını anlatmak ve bunun içinde yer almanızı sağlamak için buradayız. Ana felsefemiz teknolojiyi sadece tüketen değil, üreten bir toplum olmak Özgür fikir, özgür dünya olsun ama gerçek, doğal bir şekilde olsun. Bir komite oluşturarak siz öğrencileri birbirinizle tanıştırarak fikir alışverişinde bulunmanızı istiyoruz” dedi.

    NEÜ olarak en trendin ve farklı olanının neyse onun yapılması gerektiği düşüncesiyle, GDG olarak Türkiye’de dev bir organizasyona ev sahipliği yaptıklarına dikkat çeken Çıbıkdiken, “Bu anlamda sadece bizim çabalarımız yeterli değil sizlerin de çabalarınız gerekli. Sadece ders görmekle üniversite hayatı olmuyor. Dünya değişiyor, biz de bu değişime ayak uydurmak zorundayız. Mobil programlama hızlı bir şekilde büyüyor biz de büyümek için birbirimize bilgi aktarmalıyız. İhtiyacımız olan bilgiye bu tür seminerlerle ulaşabiliriz” diye konuştu.

    “TELEFONDAKİ BÜTÜN BİLGİLERİ ŞİFRELEYİN”
    “Andromance-Android’de Performans” konusunda teknik bilgiler veren GDG Ankara Üyesi Mert Şimşek ise, bu tarz etkinliklerin yapılmasında ve geliştiricilerin bir araya gelmesi konusunda Google tarafından desteklenen bir topluluk olduklarına vurgu yaparak, performansla ilgili dikkat edilmesi gerekenler hakkında teknik bilgiler verdi. Performansın nasıl arttırılacağı, nasıl geliştirileceği, performans hatası varsa ne yapılacağı konularında açıklamalarda bulundu.

    GDG Ankara Üyesi Erdem Lafcı da, “Geliştiriciler için Mobil Güvenlik” konulu sunumunda, “Akıllı telefon kullanımının gittikçe yaygınlaşması sonucu güvenlik sorunları da ortaya çıktı. Bazı güvenlik önlemleri alarak birçok şeyden korunabilirsiniz. Örneğin, telefona bulaşan exploitation saldırısında telefondaki bütün bilgileriniz ele geçirilebilir. Bu yüzden hem iletişim hem de uygulama için sakladığınız dosyaları şifreleyin” uyarısında bulundu. Sadece şifrelemenin de yeterli olmadığına vurgu yapan Lafcı, kırılamayacak şifrenin olmadığını söyleyerek şifrelemenin yanında dosyalayın diyerek dosya güvenlik açıklarına karşı alınması gereken önlemler ve başlıca saldırı teknikleri konusunda teknik bilgiler verdi.
    Panelin öğleden sonra devam eden oturumlarında GDG Eskişehir Üyesi Murat Can Bur “Material Design-Android” ve GDG Konya üyesi Mücahit Büyükyılmaz ise “NoSQL ve Android” konularında yaptıkları sunumlarla öğrencilere teknik bilgiler vererek, öğrencilerden gelen soruları cevaplandırdı.
  • Şu an haberi okuyan: 0 kişi var
  • Facebook: 2 gösterim

  • Toplam Viral: 20 gösterim
  • Toplam Seed: 116 gösterim
  • Toplam Direkt: 4.755 gösterim
  • Viral Puan: 42,16