Yalnızca İddaa Oynayanların Anlayacağı 13 Olay

İddaa varsa heyecan var dediler dediler heyecan manyağı yaptılar bizi. Kiminin `para` kaynağı kiminin haftasonu eğlencesi ama hepimizin hatta son zamanlarda `kız` arkadaşlarımızın bile geyiğini yaptığı yalnızca iddaa oynayanların anlayacağı 13 olayı ele aldık.

roadrunner

1. Geceden Araştırma Yapılır

Bültenin yoğun olduğu zamanlarda fazladan mesai yapıp sabahlanır, son dış saha maçları iç saha maçlarına bakılır notlar alınır, yazılır çizilir, can sıkıntıya düşer balkona çıkıp bir sigara yakılır, ince ince derin derin düşünülür. Alt mı veriyim üst mü? En iyisi 2-3 gol yazıyım denilir.

Ve maç +7 olur...

2. Banko Maçlar Aradan Cımbızlanır

Genelde oranları 1.35, 1.45 olan "banko" diye nitelendirdiğimiz Barcelona, Celtic, Bayern Munich gibi takımların ev sahibi olduğu maçlardır. Genelde handikap 1 oynanır. Yatırırsa üzüntüsü büyük olur.

3. Facebook'taki İddaa Sayfaları

"Bu durum 10.000 beğeni alırsa beş banko maç geliyor beyler!" "Up up up" "WON WON WON" gibi durumlar gördüğünüz anda sayfayı kapatın. Tehlikelidirler, genelde söyledikleri tutmaz zaten. Boş verin. Sadece yazılanları okuyup eğlenin.

4. Su Faturası Gibi Olan Kuponlar

"Üç maç yazıp bırakıcam kanka ya" diyip hızını alamayanlar... Yazdıkça artan oranla birlikte daha çok para kazanacağını düşünenler... İki lira basıp evler arabalar alma hayali kuranlar... Kağıt israfısınız.

NOT: Fotoğraftaki kupon tutmuştur.

5. Kurulan Hayaller

Olmazsa olmazlardan "kurulan hayaller". Kayın validesi kocaya kaçtığı için dedektif tutması gerekenler, ygs'ye girmek için paraya ihtiyacı olanlar, haftasonu mangala gidecek olanlar için kömür parası gerekçeleriyle maçlar başlayana kadar insan hayaller dünyasında kaybolur gider. Bu kelimenin tam anlamıyla bi kayboluştur. "Olm bi kupon yaptım 2 liraya bi milyar veriyo!" diye durumu özetleyebiliriz.

6. Fikret Engin-Murat Özarı Geyikleri

İddaa duayenleri Fikret Engin ve Murat Özarı verdikleri öğütlerle dahası banko maçlarla pek çok gencimizi zengin etmiştir. Liselilere fotokopi parası niyetinde verdikleri kuponları, ev hanımlarına verdikleri güzellik iksirleriyle gecenin geç saatlerinde yayınlanmasına rağmen izlenme rekorları kıran ikili pek çok kesime hitap etmektedir.

7. İlk Maç Başlar

1-) Kankalarla toplaşılır, televizyonun başına toplanılır.
2-) İddaa bayisinin önüne tünülür.
3-) İnternetin başında maçların skorları heyecanla takip edilir.

İlk maçtır, ne kadar güvenseniz de dört gözle takip edersiniz. Topla oynama oranları, oynanan takım atağa giriyor mu girmiyor mu, sıkıntıya girilir sigara üstüne sigara yakılır.

İlk Gol Gelir/ Hiç Gol Olmaz

Tabi ki sizin oynadığınız takım gol yedi veya üst oynadığınız maçta bi türlü gol olmuyor, pozisyon bile yok... Stres kat sayısı artar. Hayaller su almaya başlamıştır artık. Totemler devreye girer.

8. Totemler

İdda kalemi yapılır, her zaman gidilen bayiiye gidilir. Eğer daha şanslı bi bayii bulunursa çekinmeden o bayiiye gidilir. Kupon kimseye söylenmez. Söylense bile "Cenabet misin knk?" diye sorulur. En son kupon nasıl tuttuysa aynı şeyleri tekrarlamaya başlarsınız. Bütün maç tuvalete gitmeyen arkadaşlar tanıdık hepimiz.

9. Son Maçın Kritik Dakikalarında Beklediğiniz Gol Gelir (Hep Yatıcak Değiliz Ya)

"Sergen attı şampiyonluk geldi!!! Sergen, Sergen, Sergeeen!!" veya "Rüştüüü her yerinden öpüyorum, Rüştü!"Ve işte o an merakla beklediğiniz kuponun son maçı gelmiştir. Dakikalarca gol olmaz, pozisyon üstüne pozisyon saldırır dururlar... Direkten dönen toplar, annesine küfredilen hakemlerden geçilmez olur ortalık. Bütün bu toz bulutunun arasından KARA OĞLAN çıkar. Evin uzun koridoru boyunca hoplaya zıplaya gol sevinci yaşanır, dışardaysanız yanınızdaki en yakın varlığa sarılıp öpersiniz. Milyon dolar kazanıcaksınız çünkü az kaldı, geldi gelicek direnin çocuklar be direnin.

10. Artık Çalmak Bilmeyen Son Düdüğü Bekleriz Dakikalar Geçmek Bilmez...

Yüzümüz ekşir, etrafımızdakilerden kendimizi soyutlar, "kupon geliyo yarım saate zenginim, zengin koca arayan hanımlar eqlesin xd" twiti atılır. Son düdük beklenmektedir...

11. O Ara Bişeyler Olur Kupon Yatar...

Yapılan bütün hayaller suya düşmüş hevesler kırılmış "bi daha oynayanı .iksinler" denmiştir haftaya tekrar oynayacağını bile bile, tövbeler edilir, camiye gidilip 2 rekat tövbe namazı kılınır. Hayat bu günler geçer, kurduğumuz hayaller baki kalır, sağlık olsun denir.

12. Ama Tutarsa İşte O Zaman Şölen Başlar Dünyalar Kadar Para Gelse de Bir Günde Yemek Mecburidir

Hemen kız arkadaşlara mesajlar atılır, arkadaşlar çağırılır, masa donatılır, dışarıda yemek yenir, içilir. Telefonlar alınır, paketler yapılır. Tutan kuponun fotoğrafı çekilip her türlü sosyal platformda paylaşılır. Her oynadığım tutuyormuş gibi çek panpa.jpg

11 Adımda Nasıl YouTuber Olunur?

Netflix'in Ses Getiren Yapımı 3 Cisim Problemi Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Çok Acıklı Hayat Hikayelerine Sahip 11 Süper Kahraman

Freelance Çalışmanın 5 Önemli Avantajı

Neden Bir Sevgilin Yok? Sorusuna Bir Erkeğin Verebileceği En Karizmatik 20 Cevap

Türk Sinemasının En İyi 11 Biyografi Filmi

İlk Buluşmada Asla Yapılmaması Gerekenler

İşe Geç Kalanların Ardına Sığındığı Bahaneler

Tüm Dünyaya Amerikan Filmleri Sayesinde Öğretilmiş 17 Çok Önemli Hayat Dersi

Çekimleri İçin Acayip Paralar Harcanmış En Pahalı Hollywood Filmleri

Türk Sinemasından Engelli Bireylerin Mücadelesini Anlatan 9 Film

Dünyanın En İyi 10 Havalimanı

2023 Yılının En İyi 10 Netflix Dizisi

Dünyada Kış Manzarasının En Güzel Göründüğü 19 Şehir ve Kasaba

Günümüz Dünyasında Hala Varlıklarını Sürdüren Gelmiş Geçmiş En Tehlikeli 8 Gizli Örgüt

Gelecek 100 Yıl İçinde Nasıl Evlerde Yaşayacağız? Fotoğraflar Sizi Çok Şaşırtacak

Türkiye'den ABD'ye Uçuş Yapabileceğiniz 12 Nokta

Televizyon Tarihinin Gelmiş Geçmiş En İyi 11 Doktoru

İş Bilgisayarınızda Olması Gereken 5 Program

Bu Akşam Evde Pineklemek Yerine Dışarıya Çıkmak İçin 11 Mantıklı Sebep