“Kuzeyin Oğlu” Volkan Konak'ın Maltepelileri Büyülediği Müthiş Konserden Kareler

Maltepe Belediyesi’nin, Türkiye’de bir ilk olan Cumhuriyet Festivali’ne katılan kuzeyin oğlu lakaplı Karadeniz’in ünlü sanatçısı `Volkan Konak,` izleyenlerine muhteşem bir `gece` yaşattı. Babası için yazdığı ünlü ‘Cerrahpaşa’ şarkısını söylerken gözyaşlarına hakim olamayan ve İzmir Marşı’yla muhteşem konserini sonlandıran Konak’a, binlerce Maltepeli ellerinde bayraklarla eşlik ederken, konser öncesi bir konuşma yapan Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, “Bu yıldan itibaren her yıl ekim ayı, Cumhuriyet Festivali ayı ilan edildi. Maltepemize kutlu olsun” dedi.

VeliEray

Maltepe Belediyesi’nin Cumhuriyet 94’üncü yılına, 94 etkinlik sloganıyla başlattığı Cumhuriyet Festivali’nde ünlü sanatçı Volkan Konak aldı. "Kuzeyin Oğlu" lakabıyla anılan Karadenizli sanatçının konseri öncesinde, Maltepe Kent Konseyi ve Maltepe Amatör Spor Kulüpleri Birliği ile birlikte düzenlenen Cumhuriyet Turnuvası’nda dereceye giren sporculara ödülleri dağıtıldı. Turnuvada birinci olan Cevizli Kültür Spor’a, ikinci olan Başıbüyükspor’a, üçüncü olan Küçükyalı Yelken Spor’a ve dördüncü olan 1905 Maltepe GS Spor’a madalya ve kupaları Başkan Kılıç tarafından verildi. Ödül töreni öncesi bir konuşma yapan Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç şunları söyledi:
sahne

“Cumhuriyetimizin 94’üncü yıldönümünü bu ay içerisinde hep beraber kutluyoruz. Bundan 94 yıl önce, Mustafa Kemal Atatürk Anadolu topraklarında emperyalistleri dize getirdiğinde, iki eserim var demişti. Birisi kurduğum parti CHP diğeri de Cumhuriyet’in kendisi. Onu da gençlerimiz için kurdu. Bugün Cumhuriyetimizin ne gibi sorunlarla karşı karşıya olduğunu görüyoruz. İşte bu yüzden bu ülkenin kavun, karpuz festivaline değil Cumhuriyet festivaline ihtiyacı var dedik. Gururla söylüyorum Türkiye’de ilk defa Maltepelilerle, tam 30 gün devam eden bir festival gerçekleştirdik. Sadece meydanlarda değil, Maltepe’nin 18 mahallesinde gençlere, çocuklara ve kadınlarımıza yönelik etkinlikler yaptık. Bu yıldan itibaren her yıl ekim ayı, Cumhuriyet Festivali ayı ilan edildi. Hayırlı olsun.”

Sanatçıların halkın sesi olduğunu ve bu seslerin asla susturulamayacağını ifade ederek konuşmasını sürdüren Kılıç, “Birileri ülkenin son dönemde içinde bulunduğu tehlikelerden yola çıkarak kraldan çok kralcı biçimde, ülkenin en değerli sanatçılarına saldırıyı kendilerine hak zannediyor. Bu sanatçılar, kolay yetişmiş sanatçılar değildir. Bu sanatçılar, 81 milyonun yüreğine yer etmiş sanatçılardır. Herkes haddini bilecek. Özgürlükleri kısıtlamak, hakaret etmek, ötekileştirmek Türk insanına yakışmaz. Buna asla izin vermeyeceksiniz. Biz barış diyoruz, biz Mevlana diyoruz, biz Hünkâr Hacı Bektaş Veli diyoruz. Onlarsa mahalle baskılarıyla, küçük kabadayılıklarla kendi bölgelerinde oynamaya devam etsinler. Bir insanın yüreğinde sevgi yoksa, ne yaparsan yap fayda etmez. Sevgiden yoksun olmayacaksın. Anadolu hümanizmini iliklerinize kadar hissedeceksiniz. Aynaya baktığınızda önce kendinizi sevin ki, insanları sevin. Önce bu topraklar üzerinde birbirimizi seveceğiz. Hoş görmeyi, anlamayı, tahammül etmeyi bileceğiz. Bu Cumhuriyet’e böylece sahip çıkacağız. Kim ne derse desin biz Maltepe’de sevgi ağacımızı yeşerteceğiz, tıpkı asırlık zeytin ağaçları gibi. Maltepe sevginin, dostluğun kalesi olacak” dedi.

Kılıç’ın konuşması sonrası, konfeti yağmuru, meşaleler ve bayraklarla adeta bir şenlik alanına dönüşen Gülsuyu Stadyumu’na sahne alan Volkan Konak “Kalktık Göç Eyledi Avşar Elleri”, “Cerrahpaşa”, “Göklerde Kartal Gibiydim”, “Yarim Yarim”, “Aleni Aleni” ve “Mimoza Çiçeğim” gibi sevilen şarkılarını seslendirdi. Yer yer küçük hikâyelerle konseri renklendiren Konak, babası Cevat Konak için yazdığı hafızalara kazınan ‘Cerrahpaşa’ şarkısını söylerken gözyaşlarına hâkim olamadı. Konak, şarkılar arasında sevenleriyle sohbet etmeyi de ihmal etmezken, engelli bir vatandaşın isteğini de geri çevirmeyerek, sahneye uzanarak fotoğraf çektirdi.

Konak’ın sevilen şarkılarına eşlik eden binlerce Maltepeliyse, Cumhuriyet coşkusunu doyasıya yaşadı. Başkan Kılıç konser öncesi Volkan Konak’a çiçek ve Maltepeli kadınların yaptığı yaşam ağacını hediye etti. Kılıç, şarkıcıya yaşam ağacını takdim ederken, türkülerle dolu bir yaşam dileğinde bulundu. Ünlü sanatçı, İzmir Marşı’yla muhteşem konserini sonlandırdı.

11 Adımda Nasıl YouTuber Olunur?

Netflix'in Ses Getiren Yapımı 3 Cisim Problemi Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Çok Acıklı Hayat Hikayelerine Sahip 11 Süper Kahraman

Freelance Çalışmanın 5 Önemli Avantajı

Neden Bir Sevgilin Yok? Sorusuna Bir Erkeğin Verebileceği En Karizmatik 20 Cevap

Türk Sinemasının En İyi 11 Biyografi Filmi

İlk Buluşmada Asla Yapılmaması Gerekenler

İşe Geç Kalanların Ardına Sığındığı Bahaneler

Tüm Dünyaya Amerikan Filmleri Sayesinde Öğretilmiş 17 Çok Önemli Hayat Dersi

Çekimleri İçin Acayip Paralar Harcanmış En Pahalı Hollywood Filmleri

Türk Sinemasından Engelli Bireylerin Mücadelesini Anlatan 9 Film

Dünyanın En İyi 10 Havalimanı

2023 Yılının En İyi 10 Netflix Dizisi

Dünyada Kış Manzarasının En Güzel Göründüğü 19 Şehir ve Kasaba

Günümüz Dünyasında Hala Varlıklarını Sürdüren Gelmiş Geçmiş En Tehlikeli 8 Gizli Örgüt

Gelecek 100 Yıl İçinde Nasıl Evlerde Yaşayacağız? Fotoğraflar Sizi Çok Şaşırtacak

Türkiye'den ABD'ye Uçuş Yapabileceğiniz 12 Nokta

Televizyon Tarihinin Gelmiş Geçmiş En İyi 11 Doktoru

İş Bilgisayarınızda Olması Gereken 5 Program

Bu Akşam Evde Pineklemek Yerine Dışarıya Çıkmak İçin 11 Mantıklı Sebep