Sahipsiz Hayvanlar Sahiplendirilmesi ve Önemli Yanları

Osmangazi Belediyesi Sahipsiz `Hayvanlar` `Doğal Yaşam` ve Tedavi Merkezi'ne getirilen sahipsiz `köpekler,` kısırlaştırılarak `sağlık` kontrollerinden geçirildi.

CanOlgan

Avrupa'nın en büyük ve en donanımlı hayvan barınaklarının başında gelen Osmangazi Belediyesi Sahipsiz Hayvanlar Doğal Yaşam ve Tedavi Merkezi, sokak hayvanlarının toplum sağlığını tehdit etmeden kendi ortamlarında yaşamaları için veterinerlik hizmetlerinin yanı sıra bakım ve barınma hizmetlerini de yerine getiriyor. Barınağa getirilen hasta veya yaralı sokak hayvanları, gerekli durumlarda cerrahi müdahaleler de dahil olmak üzere tedavi ediliyor. Tedavi gören, kısırlaştırılan ve aşılanan sokak hayvanları sağlıklarına tam kavuşana kadar izlenmeleri ve gerekli müdahalelerin yapılması için barınakta korunuyor.

Sahipsiz hayvanlarla ilgilenen hayvanseverlerin randevu alarak oluşturulduğu programda kısırlaştırılma işleminin yapıldığını ifade eden Osmangazi Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü Dilek Yosun,“Her hafta perşembe günü saat 08.30 ile 10.30 arasında hayvanseverler kedilerini, dışarıda baktıkları köpeklerini buraya getiriyorlar. Bizler de program dahilinde hem de hayvanseverlere destek olmak amaçlı 5 köpeğin kısırlaştırma işlemlerini gerçekleştiriyoruz. Sonraki aşamada da hayvanların kuduz aşıları vuruluyor, iç-dış paraziter uygulamaları yapılıyor. Sonra da elden teslim ediyoruz” diye konuştu.

Merkezde, olağan kısırlaştırma işlemlerinin yanında, Veteriner İşleri ekiplerince sokaktan toplanan hayvanların da her türlü sağlık kontrolleri ve bakım işlemleri yapılıyor. Hayvanları koruma kanuna göre sahipsiz sokak hayvanlarına ilişkin yapılan işlemleri anlatan Yosun,“Hayvanların kısırlaştırma operasyonu sonrasında 7 gün müşahede altında kalmalarını sağlıyoruz. Burada biz 1 hafta boyunca onları gözlemliyoruz. Hemen bırakmıyoruz. 1 hafta boyunca müşahede altında tutuyoruz. Herhangi bir şekilde sahiplendiremiyorsak ve sağlık problemi de yoksa ondan sonra geri salım yapıyoruz” dedi.

Yosun, merkeze çok yoğun talep olduğunu belirterek,“Gelen taleplerden memnunuz. Hem hayvan severlerle konuşma ve onların sorunlarını dinleme fırsatımız oluyor. Hem de onların dışarıda bakmış oldukları hayvanlara bir nebze de olsa destek olma adına bu çalışmamızı yürütüyoruz. Ancak, hayvan severlerden ve vatandaşlardan bir ricamız var ki sık sık tesisimizi ziyarete gelsinler” diye konuştu.

Barınaktan hayvan sahiplenilmesine ilişkin de konuşan Yosun, “Veteriner kliniğinde veya bir petshopta para vererek sahiplenmek yerine barınağa gelsinler. Bakabilecek güçleri varsa eğer, özellikle engelli hayvanlarımızı alsınlar diğer hayvanlarımızı da sahiplensinler. Hepsinin ilgiye ve sevgiye ihtiyaçları var. Tesis içinde hayvanların kafeslerine yaklaştığınız zaman hayvanların gözlerinin içi parlar. Beni al dercesine kontak kurmaya çalışıyorlar. Bu yüzden tüm hayvan severlerin burayı ziyaret etmelerini ve hayvan sahiplenmelerini diliyorum” dedi.

Yosun ayrıca, sağladığı imkanlar ve desteklerinden dolayı Osmangazi Belediye BaşkanıMustafa Dündar’a teşekkür etti.

Süper Kahraman Filmlerinde Gelmiş Geçmiş En Havalı Kostümler

2017 FIFA Kokartlı Kadın Hakemlerimiz

Zaman Yolculuğu Konulu En İyi 10 Film

Cennet Ülke İzlanda'yı Görmek İçin 11 Sebep

Aynı Yönetmen Tarafından Yönetildiğine İnanamayacağınız Filmler

Yabancı Dizilerde İzleyicilerin Nefretini Kazanmayı Başarmış Karakterler

Milli Sporcumuz Yusuf Dikeç Sosyal Medyada Dünya Çapında Trend Oldu. İşte O Paylaşımlar

2024 Yılının En İyi Korku Filmleri

Meşhur TV Dizilerinin İlk Bölümlerinden Sahneler

Sıcak Yaz Günlerinde Evde Yapılabilecek 13 Aktivite

Drone İle Çekilmiş, Dünyayı Kuşbakışı Gösteren 23 Mükemmel Kare

Türk Televizyonlarının En Çok Özlenen Nostaljik Dizileri

11 Adımda Nasıl YouTuber Olunur?

Netflix'in Ses Getiren Yapımı 3 Cisim Problemi Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Çok Acıklı Hayat Hikayelerine Sahip 11 Süper Kahraman

Freelance Çalışmanın 5 Önemli Avantajı

Neden Bir Sevgilin Yok? Sorusuna Bir Erkeğin Verebileceği En Karizmatik 20 Cevap

Türk Sinemasının En İyi 11 Biyografi Filmi

İlk Buluşmada Asla Yapılmaması Gerekenler

İşe Geç Kalanların Ardına Sığındığı Bahaneler