Perinçek Avrupa Hukukunu Etkiledi : Fransa Soykırım Kararını Değiştirdi

Fransa` Anayasa Mahkemesi, sözde soykırımın inkârını `suç` sayan yasa hükmünü iptal etti. Kararın dayanağı ise `Vatan Partisi` Genel Başkanı Doğu Perinçek'in `Avrupa` İnsan Hakları Mahkemesinde Türk Milleti adına kazandığı zafer oldu

Komeddah

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin Perinçek-İsviçre davasında Türkiye lehine verdiği karardan sonra avrupa'nın hukuku değişiyor. Son karar Fransa'dan geldi. Fransa Anayasa Mahkemesi, sözde Ermeni soykırımının inkarını suç sayan yasadaki ilgili hükümleri iptal etti.

Fransa Anayasa Mahkemesi'nin kararında, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin Perinçek-İsviçre Davası'ndaki kararını göz önüne aldığı belirtildi.

Ne Olmuştu?

Perinçek, İsviçre'de yaptığı 1915 olaylarına ilişkin soykırım iddialarını reddeden konuşmaları nedeniyle bu ülkede 2007 yılında çeşitli cezalara çarptırılmış ve bunun ardından 2008 yılında AİHM'e başvurmuştu.AİHM'nin 28 Ocak'ta Strasbourg'da tarafları dinlediği duruşmaya Perinçek ve İsviçre'nin dışında Türkiye ve Ermenistan da müdahil olarak katılmıştı. Perinçek, Ermenistan halkına yönelik ırkçı ifadeler kullanmadığını, 1915 yılında bir kırım yaşandığını; bunun soykırım olmadığını düşündüğünü söylemişti.

İnsan Hakları Mahkemesi, 2013'ün Aralık ayında, Doğu Perinçek'in İsviçre aleyhine 2008'de yaptığı başvuruyu karara bağlamış ve Perinçek'i haklı bulmuştu.Doğu Perinçek'in "Ermeni soykırımı emperyalist bir yalandır" sözleri üzerine İsviçre'de aldığı cezaya karşı açtığı davada Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi nihâi kararını verdi. Perinçek'i haklı bulan mahkeme İsviçre'nin ifade özgürlüğünü ihlâl ettiğine hükmetti.

Perinçek'in İsviçre Zaferi Tüm Avrupa'yı Etkiledi

Danimarka Parlamentosu da Danimarka Birlik Partisi tarafından Meclis'e sunulan sözde Ermeni soykırımının tanınmasıyla ilgili tasarıyı reddetti.

9 evet oyunun kullanıldığı Tasarı 89 oyla parlamentoda reddedildi. Danimarka Parlamentosu'nun kararını değerlendiren Doğu Perinçek, "Mahkeme kararı yoksa Ermeni soykırımı da yok" dedi

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Doğu Perinçek'in İsviçre Davası ile Avrupa İnsan Hakları Mahkemesinin kararlarına işaret ederek, bu kararlara rağmen siyasetçilerin sırf popülizm uğruna tekrar bunu parlamentodan geçirme girişiminin büyük bir yanlış olduğunu dile getirdi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Büyükelçi Hüseyin Müftüoğlu da kararları memnuniyetle karşıladıklarını söyledi.

11 Adımda Nasıl YouTuber Olunur?

Netflix'in Ses Getiren Yapımı 3 Cisim Problemi Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Çok Acıklı Hayat Hikayelerine Sahip 11 Süper Kahraman

Freelance Çalışmanın 5 Önemli Avantajı

Neden Bir Sevgilin Yok? Sorusuna Bir Erkeğin Verebileceği En Karizmatik 20 Cevap

Türk Sinemasının En İyi 11 Biyografi Filmi

İlk Buluşmada Asla Yapılmaması Gerekenler

İşe Geç Kalanların Ardına Sığındığı Bahaneler

Tüm Dünyaya Amerikan Filmleri Sayesinde Öğretilmiş 17 Çok Önemli Hayat Dersi

Çekimleri İçin Acayip Paralar Harcanmış En Pahalı Hollywood Filmleri

Türk Sinemasından Engelli Bireylerin Mücadelesini Anlatan 9 Film

Dünyanın En İyi 10 Havalimanı

2023 Yılının En İyi 10 Netflix Dizisi

Dünyada Kış Manzarasının En Güzel Göründüğü 19 Şehir ve Kasaba

Günümüz Dünyasında Hala Varlıklarını Sürdüren Gelmiş Geçmiş En Tehlikeli 8 Gizli Örgüt

Gelecek 100 Yıl İçinde Nasıl Evlerde Yaşayacağız? Fotoğraflar Sizi Çok Şaşırtacak

Türkiye'den ABD'ye Uçuş Yapabileceğiniz 12 Nokta

Televizyon Tarihinin Gelmiş Geçmiş En İyi 11 Doktoru

İş Bilgisayarınızda Olması Gereken 5 Program

Bu Akşam Evde Pineklemek Yerine Dışarıya Çıkmak İçin 11 Mantıklı Sebep