Rollerblade Patenler Hakkında Bilinmeyenler

Rollerblade dünyaya tekerlekli paten sporunu getiren ve odak noktasında daima “mükemmelleştirmek” eylemini hedef alan bir `marka` olmuştur.

Buzlu Spor

Rollerblade Tekerlekli Patenler

Tekerlekli patenlerin geçmişi 1700’li yıllara kadar dayanmaktadır. Tekerlekli patenlerin icat edilmesinden önceki yıllarda buz pateni sporu yapılmaktaydı. 1760 yılında ise Joseph Merlin isimli bir buluşçu, buz pateninin alt kısmında yer alan kızakların yerine metal tekerlek takarak tekerlekli pateni icat etmiştir. Bu tarihten itibaren ise tekerlekli patenler sürekli olarak gelişimlerini devam ettirmiştir. Artık hem buz pateni hem de tekerlekli paten olarak iki farklı türde paten sporu yapılmaya başlanmıştır. 1980 yılında ise buz hokeyi oyuncusu olan Minnesota kardeşler bugün dünyaca ünlü olan Rollerblade markasını kurarak, tekerlekli paten üretimine başlamıştır.

Kaynak: http://buzlu.com/

Rollerblade Patenler

Minnesota kardeşlerin 1980 yılında evlerinin bodrumunda hokey eğitim aracı olarak bir tekerlekli paten birleştirerek, montajına başlamaları bugün ki Rollerblade markasının da temellerini atmıştır. İlk patenlerini montajlayan kardeşler aynı yıl içerisinde Rollerblade şirketini kurmuşlardır. 1980’li yılların ortalarına doğru tekerlekli patenler yeni bir spor olarak tanıtılmaya başlandı ve yavaş yavaş pazarlama çalışmaları yapıldı. İlk başlarda bu yeni paten türünün ve sporun yayılmasını kolaylaştırmak için Miami Beach, FL, Minneapolis, MN ve Venice Beach gibi bölgelerde pazarlama çalışmaları yürütülerek, tekerlekli patenlerin tanıtılması sağlandı. Bu çabalar 80’li yılların sonuna doğru etkisini göstermeye başlamış ve yavaş yavaş Rollerblade için satış pazarları oluşmaya başlamıştır.

1980’lı yıllardan sonra ise zamanla tekerlekli paten pazarı genişlemiş ve tekerlekli paten sporuna özgü farklı tarzda patenler üretilmeye başlanmıştır. Geleneksel pazarlama taktikleri ve başarılı halkla ilişkiler uygulamaları sayesinde Rollerblade markası 1990’lı yılların başında uluslararası dağıtım ağı adına ilk distribütörlüklerini kurmayı başarmıştır. Ayrıca 1991 yılında Benetton Grubu’nun bir üyesi olan Nordica şirketin %50 hissesini satın almıştır. Bu tarihlerden sonra bu spor dalı ve Rollerblade markası hızla büyümesini sürdürdü ve popüler bir alan haline geldi. Teknoloji ve sanayinin gelişmesiyle orantılı olarak kendi gelişimini ve büyümesini de ilerleten marka günümüzde dünyanın en büyük paten üreticilerinden biri konumuna geldi.

Neden Rollerblade Tekerlekli Paten?

Rollerblade dünyaya tekerlekli paten sporunu getiren ve odak noktasında daima “mükemmelleştirmek” eylemini hedef alan bir marka olmuştur. Rollerblade dünyanın en hızlı büyüyen spor dalı olan tekerlekli paten pazarında liderliğini sürdürmeye devam etmektedir. Başlangıçta buz hokeyi oyuncularının sezon dışı antrenman aracı olarak algılanan tekerlekli pateni; eğlenceli ve sağlıklı bir yaşam için yeni bir spor dalı haline getirmiştir. Rollerblade bilgi birikimi ve deneyimi sayesinde tekerlekli paten sektöründe birçok ilki başarmıştır. Tek basma hareketi ile ayarlanabilir çocuk patenlerini ilk üreten marka Rollerblade olmuştur. Yine kadınlara özel patenleri üreten ilk markadır. Poliüretan botlar ve tekerlekler, metal frameler, çifte rulmanlar markanın sektörde lider olmasını sağlayan ilklerdendir.

Tekerlekli patenlerde topuk freninin kullanılması, kayış kapatma sisteminin icadı ve ileri fren sisteminin bulunması da Rollerblade’in ilklerindendir. Rollerblade yaratmış olduğu fren sistemi ile ödüllü fren sistemine (ABT: Advanced Braking System) sahiptir. Hava dolaşımına izin veren dış kabuk yapının ve nefes alabilen iç astar(liner) yapının tarihteki ilk üreticisi yine Rollerblade markasıdır. Çekirdek yapılı tekerlek sistemi ve sıcaklık dengeleme sistemli astar yapının mucidi de yine Rollerblade’dir. Rollerblade’in tekerlekli paten dünyasına kazandırdığı bir başka önemli icat ise agresif patenlerin ve stunt patenlerin üretilmesi olmuştur. Günümüzde ise Rollerblade markası tarafından; Rollerblade Agresif paten, Rollerblade Freestyle paten, Rollerblade Fitness paten, Rollerblade Çocuk pateni ve Rollerblade Urban paten gibi farklı tarzda patenler üretilmektedir.

Rollerblade Tekerlekli Patenlerin Genel Özellikleri

Rollerblade patenler 30 yılı aşkın bir tecrübe, deneyim ve ileri teknoloji ile üretilmeye devam etmektedir. Kendi özel laboratuarlarında onlarca mühendis ve tasarımcı tarafından geliştirilen ve üretilen tekerlekli patenler ve diğer ürünler, özel test makinelerinde çok yönlü testlerden geçirilmektedir.

Rollerblade agresif patenler, sağlam dış bot yapısı ile dikkatleri çekmektedir. Estetik tarzı ve kalitesi ile emsallerinden ayrılmaktadır. Rollerblade agresif patenler genel olarak bağcık, kayış ve klipsten oluşan bağlama sistemine sahiptir. Markanın ürettiği agresif patenlerde genel olarak Super Lock Groove alüminyum çerçeve, SG5, SG7 ve SG9 rulman kullanılmaktadır. Rollerblade agresif patenler darbe emici iç yapıya sahiptir. Tekerlek boyutu 58 mm ve 60mm olan agresif patenler; 88A ve 90A tekerlek sertliği özelliğine sahiptir.

Rollerblade fitness patenler, alüminyum çerçeve ve rahat iç yapıya sahiptir. Rollerblade fitness patenler yumuşak dış bota sahiptir. Fitness patenler topuk frenleri ile de kolay kullanım özelliğine sahiptir. Rollerblade fitness patenler genel olarak 80 mm, 84 mm, 90 mm ve 100 mm tekerlek genişliğine ve 82A, 84A, 85A tekerlek sertliğine sahiptir. Ayrıca markaya ait fitness patenlerde genelde SG5, SG7 ve SG9 rulman kullanılmaktadır.

Rollerblade urban patenler, tarzları, kaliteli ve güvenlik yapıları ile paten sektörü içerisinde öncü modeller arasında yer almaktadır. Rollerblade urban patenler 70 mm ve 80 mm farklı tekerlek genişliklerinde üretilmektedir. 80A ve 85A olarak farklı tekerlek sertliğine sahip urban paten modelleri bulunmaktadır. Rollerblade urban patenler sert dış bot ve şok emici iç yapıya sahiptir. Rulman olarak ise SG5, SG7 ve SG9 gibi farklı özelliklerde urban paten üretilmektedir.

Rollerblade çocuk patenleri, yumuşak dış yapı ve rahat iç yapıya sahiptir. Şok emici iç yapısı bulunan çocuk patenleri, darbelere karşı çocukların ayaklarını korumaktadır. Çocuk patenleri kompozit çerçevelere sahiptir. Çocuk patenlerine ait tekerlek yapıları genel olarak genişliği 72 mm ve 76 mm olarak; tekerlek sertliği ise 80A olarak üretilmektedir. Rollerblade çocuk patenlerinin rulmanları ise SG3 ve SG5 özelliğindedir.

11 Adımda Nasıl YouTuber Olunur?

Netflix'in Ses Getiren Yapımı 3 Cisim Problemi Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Çok Acıklı Hayat Hikayelerine Sahip 11 Süper Kahraman

Freelance Çalışmanın 5 Önemli Avantajı

Neden Bir Sevgilin Yok? Sorusuna Bir Erkeğin Verebileceği En Karizmatik 20 Cevap

Türk Sinemasının En İyi 11 Biyografi Filmi

İlk Buluşmada Asla Yapılmaması Gerekenler

İşe Geç Kalanların Ardına Sığındığı Bahaneler

Tüm Dünyaya Amerikan Filmleri Sayesinde Öğretilmiş 17 Çok Önemli Hayat Dersi

Çekimleri İçin Acayip Paralar Harcanmış En Pahalı Hollywood Filmleri

Türk Sinemasından Engelli Bireylerin Mücadelesini Anlatan 9 Film

Dünyanın En İyi 10 Havalimanı

2023 Yılının En İyi 10 Netflix Dizisi

Dünyada Kış Manzarasının En Güzel Göründüğü 19 Şehir ve Kasaba

Günümüz Dünyasında Hala Varlıklarını Sürdüren Gelmiş Geçmiş En Tehlikeli 8 Gizli Örgüt

Gelecek 100 Yıl İçinde Nasıl Evlerde Yaşayacağız? Fotoğraflar Sizi Çok Şaşırtacak

Türkiye'den ABD'ye Uçuş Yapabileceğiniz 12 Nokta

Televizyon Tarihinin Gelmiş Geçmiş En İyi 11 Doktoru

İş Bilgisayarınızda Olması Gereken 5 Program

Bu Akşam Evde Pineklemek Yerine Dışarıya Çıkmak İçin 11 Mantıklı Sebep