Fidan’ın sağkolu Basri Aktepe tutuklandı

`Ankara` Cumhuriyet Başsavcılığı’nda devam eden FETÖ soruşturmaları çerçevesinde MİT’e devredilen Genelkurmay Elektronik Sistemler Komutanlığı’nın başındaki isim olan Basri Aktepe, dün tutuklandı.

kedisever05

Hükümetin kapatma kararı aldığı Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı'nı (TİB) kuran ve daha sonra MİT'e geçerek TSK tarafından devredilen GES Komutanlığı'nın başına geçen eski istihbaratçı Basri Aktepe, hakkında FETÖ üyeliği iddiasıyla başlatılan adli soruşturma kapsamında tutuklandı. Aktepe, son olarak MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ın sağkolu olarak görev yaparken, 17-25 Aralık süreci sonrasında aktif görevden alınıp pasif göreve atanmıştı.
İmamlar gözaltında
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nda devam eden FETÖ soruşturmaları çerçevesinde önemli bir isim daha tutuklandı. Milliyet'in aldığı bilgiye göre, savcılık geçen hafta içinde polis ve FETÖ'nün bazı polis imamları olduğu gerekçesiyle 129 kişi hakkında gözaltı talimatı verdi. Talimat sonrasında Ankara Emniyeti ekipleri, listede isimleri bulunan şüphelileri gözaltına almaya başladı. Gözaltı işlemleri sırasında, bir dönemim ünlü isimleri arasında yer alan kamuoyunun yakından tanıdığı isimlerden Basri Aktepe yakalandı. Aktepe, gözaltı işlemlerinin tamamlanmasının ardından savcılık işlemleri sonrasında çıkarıldığı mahkemede FETÖ üyesi olduğu iddiasıyla tutuklanarak cezaevine gönderildi.

TİB'i kurmuştu
Emniyet teşkilatında teknik istihbarat konularında öne çıkan isimler arasında yeralan Basri Aktepe, uzun yıllar Emniyet İstihbarat kadrosunda görev yaptı.
EGM İstihbarat Dairesi eski Başkanı Sabri Uzun'la bir dönem birlikte görev yapan Aktepe, daha sonra TİB'in kuruluşunda görev aldı. Türkiye'deki istihbarat birimleri ile adli kolluk olarak görev yapan birimlerin suçların önlenmesi ve suçluların yakalanması amacıyla tespit edilen hedef isimlerin telefonlarının mahkeme kararıyla dinelmesini sağlamak amacıyla kurulan TİB'te dönemin TİB Başkanı Fethi Şimşek'le birlikte görev yaptı. 17-25 Aralık süreci sonrasında yasa dışı telefon dinlemelerinin gerçekleştirildiği ortaya çıkarılan ve hükümetin kapatılması kararı aldığı TİB'tedi görevinden sonra Aktepe MİT'e geçti.

11 Adımda Nasıl YouTuber Olunur?

Netflix'in Ses Getiren Yapımı 3 Cisim Problemi Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Çok Acıklı Hayat Hikayelerine Sahip 11 Süper Kahraman

Freelance Çalışmanın 5 Önemli Avantajı

Neden Bir Sevgilin Yok? Sorusuna Bir Erkeğin Verebileceği En Karizmatik 20 Cevap

Türk Sinemasının En İyi 11 Biyografi Filmi

İlk Buluşmada Asla Yapılmaması Gerekenler

İşe Geç Kalanların Ardına Sığındığı Bahaneler

Tüm Dünyaya Amerikan Filmleri Sayesinde Öğretilmiş 17 Çok Önemli Hayat Dersi

Çekimleri İçin Acayip Paralar Harcanmış En Pahalı Hollywood Filmleri

Türk Sinemasından Engelli Bireylerin Mücadelesini Anlatan 9 Film

Dünyanın En İyi 10 Havalimanı

2023 Yılının En İyi 10 Netflix Dizisi

Dünyada Kış Manzarasının En Güzel Göründüğü 19 Şehir ve Kasaba

Günümüz Dünyasında Hala Varlıklarını Sürdüren Gelmiş Geçmiş En Tehlikeli 8 Gizli Örgüt

Gelecek 100 Yıl İçinde Nasıl Evlerde Yaşayacağız? Fotoğraflar Sizi Çok Şaşırtacak

Türkiye'den ABD'ye Uçuş Yapabileceğiniz 12 Nokta

Televizyon Tarihinin Gelmiş Geçmiş En İyi 11 Doktoru

İş Bilgisayarınızda Olması Gereken 5 Program

Bu Akşam Evde Pineklemek Yerine Dışarıya Çıkmak İçin 11 Mantıklı Sebep