Fethiye’de yıldızlar sahiplerini buldu!
Fethiye `Ticaret` ve Sanayi Odası tarafından geleneksel olarak dört yılda bir düzenlenen Fethiye’nin Yıldızları ödül töreni Majestik Clup Tuana’da gerçekleştirildi. !
Ödül törenine Fethiye Kaymakamı Ekrem Çalık, Muğla Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mansur Harmandar ve eşleri, TOBB Başkan Yardımcısı Halim Mete, Seydikemer Kaymakamı Muammer Köken, FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Akif Arıcan ve FTSO Meclis Başkanı Osman Çıralı, oda yönetim kurulu üyeleri, meclis üyelerinin yanı sıra çok sayıda seçkin davetli katıldı. Fethiye’nin kalkınması için Fethiye’ye kültürel, sosyal ve ekonomi alanında katkı sunanların ödüllendirildiği gecede Devlet Opera ve Bale sanatçısı Esra Arslantürk ve ekibi sahne aldı. Gecenin sunuculuğunu ise TRT spikeri Fülin Arıkan Yaptı. Gece toplu fotoğraf çekimi ile son buldu. Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ise bakanlık çalışmaları nedeniyle geceye katılamadı.
Ödül kategorileri
Gecede kurumlar vergisi rekortmenleri, gelir vergisi rekortmenleri, en çok vergi veren kadın girişimciler, en fazla yatırım yapan FTSO üyeleri, en fazla ihracat yapan FTSO üyeleri, en çok istihdam sağlayan üyeler, en çok kadın istihdamı sağlayan üyeler, odada görev alan yönetim kurulu başkanları, Fethiye’ye katkıda bulunan belediye başkanlarının yanı sıra odada görev alan meclis başkanları, odaya değer katan genel sekreterler ile Fethiye eğitim hayatına katkı sağlayanlar ve diğer kategorilerde plaketler sunuldu.
FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Akif Arıcan yaptığı konuşmada “Fethiye Ticaret ve Sanayi Odasında göreve geldiğimiz günden bu yana İlçemizin gelişmesi, kalkınması ve potansiyelinin harekete geçirilmesi konusunda iyi niyetle çalıştık. Çalışmanın ve emeğin taçlandırıldığı bu gecede, gönüllük esasına göre hiçbir ücret almadan özveriyle çalışan yönetim kurulu, oda meclisi, meslek komitesi üyesi arkadaşlarıma çok teşekkür ederim. Ayrıca bıkmadan, yorulmadan, canla başla çalışan oda personelime de şükranlarımı sunar, tüm ekip arkadaşlarımla gurur duyduğumu sizlerin huzurunda belirtmek isterim.”
“Her insan ölümü yenmek ister. Geleceğe iz bırakmak ister. Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası olarak, yaptığımız çalışmalarda çocuklarımıza daha iyi bir gelecek bırakmayı amaçladık. Geleceğe sizlerle birlikte iz bırakmak, imza atmak istedik. Bunu gerçekleştirmek için birlikte çalıştık”diyerek “Geleceği kurarken ne bir çıkar düşündük ne de bulunduğumuz yeri başka makamlara ulaşmak için basamak olarak gördük. Tek derdimiz Fethiye oldu. Yaptığımız her işi sadece bir teşekkür için yaptık. Bu gece burada ödül alacak olan, Fethiye’nin geleceğine ışık tutan, Fethiye’nin gelecekteki yolunu aydınlatan Fethiye’nin Yıldızları da yaptıkları çalışmalarla bir teşekkürü hak ediyorlar”dedi.
HALİM METE FIKRALARLA GÜLDÜRÜP DÜŞÜNDÜRDÜ
TOBB Başkan Yardımcısı Halim Mete’de anlattığı fıkralarla üyeleri hem güldürdü hem de mesaj verdi. Konuşmasında Fethiye’deki birlikteliğin bozulmaması gerektiğine vurgu yapan Mete, “Devlet hep on sekiz yaşındadır. Hiç yaşlanmaz. O yüzden devletle olan ilişkilerinizi yarına bırakmayın dedi.” Konuşmasında Akif Arıcan’a övgüler düzen Mete, FTSO Sekreteri Füsun Şahin’e de konuşmasında yer vererek çalışmalarını takdir ettiğini belirtti.
Ticaretle uğraşan kişilere bazı bilgiler veren Mete, devlet desteklerinden bahsetti. Mete, karşılıksız çek sorununa çözüm olarak, çek alınacak kişilerin tüm finansal geçmişinin ticaret odalarından alınabileceğini söyledi.Ticaretle uğraşan kişilerin aralarındaki sorunların çözümü için arabuluculuk sisteminin geliştirildiğini söyleyen Halim Mete, geleneksel bir yöntem olan arabuluculuk sistemini geliştirdiklerini söyledi. Mete, bu yöntemin kaynak israfını önlediğini, itibarı arttırdığını belirtti. Türkiye’nin on 30 yılda büyük bir başarı hikâyesi yazdığını ifade eden Mete, iş dünyası olarak Türkiye’nin gelişmesine katkı sunmak için daha çok çalışmak gerektiğinin altını çizdi.
ÇALIK “BABADAĞ, MARKA OLMA YOLUNDA”
Fethiye Kaymakamı Ekrem Çalık’ta konuşmasında şehirlerde markalaşmaya değindi. Babadağ’ın FTSO’nun katkılarıyla markalaşma yolunda olduğunu söyleyen Kaymakam Çalık, Babadağ’da uçuş sayısının arttığını, ölümlerin ise sıfıra yaklaştığını ifade etti.
HARMANDAR “FETHİYE’NİN EĞİTİM ŞEHRİ OLMASI İÇİN ÇALIŞTIK”
Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mansur Harmandar da Fethiye’nin Türkiye’nin pek çok bölgesinden avantajlı bir yerde olduğunu belirtti. Prof. Dr. Harmandar konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Fethiyeli olmak bir ayrıcalık. Dünya’nın en güzel yeri Fethiye. Bunu anlamak için Fethiye’nin dışına çıkmak, Ankara’nın doğusuna gitmek gerekir.”
Türkiye’nin marka şehirleri olan Kayseri Gazi Antep ve Denizli örneğini veren Harmandar, marka şehir olmak için bilinçli eğitimli insanların yönetiminde organların kurulması gerekiyor. O bölge için neler yapabiliriz birlikte kararlaştırmamız gerekiyor. Fethiye söz konusu olduğu zaman şahsi konular, çıkarlar bir tarafa konulmalı. Fethiye için ne gerekiyorsa onu yapmalıyız. Ankara’ya raporlar vermeliyiz. Kendimizi güçlü bir şekilde ifade etmeliyiz. Fethiye’nin eğitim şehri olması için çaba gösterdik”dedi.
MURAT YALÇIN
MUĞLA