Siverek’te bilgi evlerine yoğun ilgi!

Siverek Belediyesi `Kültür` ve Sosyal İşleri müdürlüğü bünyesinde ilçede ilk kez uygulanan bilgi evlerinin sayısı ikiye çıkarıldı.!

ihabot

Selahattin Eyyubi ismi ilk bilgi evini faaliyete geçiren Kültür Sosyal İşler müdürlüğü, ikinci bilgi evini İlçenin Ayvanat mahallesinde Siverekli Âlim müftü Osman Esad efendi ismiyle vatandaşların hizmetine açtı.
Yılsonuna kadar iki bilgi evini daha hizmete açıp bilgi evlerinin sayısını dörde çıkarmayı hedefleyen Siverek belediyesi kültür sosyal işler müdürlüğü önümüzde ki dönemlerde her mahalleye bir bilgi evi açmayı hedefliyor.
Bilgi evlerinde ortaokul 4 ile 8. sınıflarda okuyan öğrencilere çeşitli temel derslerin yanında öğrencilerin bilgi ve becerilerini geliştirmek amacı ile çeşitli etkinlik ve kurslar düzenliyor. Bu kurslar içerisinde satranç, resim ebru, bağlama, halk oyunları çeşitli kurslar veriliyor.

Kurslara katılan çocuklar Siverek Belediyesi Kültür Sosyal İşler Müdürlüğü’nün hayata geçirmiş olduğu bilgi evlerinden ki kurslara katılan öğrencilerden Elif Sude Koyunsever, bilgi evlerinin kültür sanat ve temel derslerde kendilerine faydalar sağladığına dikkat çekerek, şunları kaydetti:“Okulda öğretmenlerimizden aldığımız temel dersleri bilgi evlerindeki öğretmenlerimiz tarafından tekrarlanarak daha fazla bilgileniyoruz. Temel derslerin yanında, diğer kültür ve sanat kurslarına da katılıp, eğlenerek öğrenip kendimizi geliştiriyoruz. Belediye başkanımıza ve öğretmenlerimize teşekkür ediyoruz.”

Bilgi evlerinin yılsonuna kadar sayılarını artıracaklarına dikkat çeken Belediye Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Hasan Postacı, “Kültür Sosyal İşler Müdürlüğü olarak Siverek Belediyesi’nde ilk kez uygulamaya başladığımız bilgi evleri, eğitim ve öğretim sezonuna başlamış bulunmakta. Bilgi evlerinin Türkiye’de örneklerini görmek mümkün ve bu evler öğrencilerimize çok faydalı olmaktadır. Bilgi evlerinin ilk dönemi olmasına rağmen halk tarafından rağbet çok fazla bu ihtiyaçları karşılamak amacı ile her mahallede bir bilgi evleri açmayı planlıyoruz. Umarız bilgi evleri Siverekli öğrencilerimize çok daha fazla faydaları dokunacaktır” dedi.

BAHATTİN YOLAÇAN

Netflix'in Ses Getiren Yapımı 3 Cisim Problemi Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Çok Acıklı Hayat Hikayelerine Sahip 11 Süper Kahraman

Freelance Çalışmanın 5 Önemli Avantajı

Neden Bir Sevgilin Yok? Sorusuna Bir Erkeğin Verebileceği En Karizmatik 20 Cevap

Türk Sinemasının En İyi 11 Biyografi Filmi

İlk Buluşmada Asla Yapılmaması Gerekenler

İşe Geç Kalanların Ardına Sığındığı Bahaneler

Tüm Dünyaya Amerikan Filmleri Sayesinde Öğretilmiş 17 Çok Önemli Hayat Dersi

Çekimleri İçin Acayip Paralar Harcanmış En Pahalı Hollywood Filmleri

Türk Sinemasından Engelli Bireylerin Mücadelesini Anlatan 9 Film

Dünyanın En İyi 10 Havalimanı

2023 Yılının En İyi 10 Netflix Dizisi

Dünyada Kış Manzarasının En Güzel Göründüğü 19 Şehir ve Kasaba

Günümüz Dünyasında Hala Varlıklarını Sürdüren Gelmiş Geçmiş En Tehlikeli 8 Gizli Örgüt

Gelecek 100 Yıl İçinde Nasıl Evlerde Yaşayacağız? Fotoğraflar Sizi Çok Şaşırtacak

Türkiye'den ABD'ye Uçuş Yapabileceğiniz 12 Nokta

Televizyon Tarihinin Gelmiş Geçmiş En İyi 11 Doktoru

İş Bilgisayarınızda Olması Gereken 5 Program

Bu Akşam Evde Pineklemek Yerine Dışarıya Çıkmak İçin 11 Mantıklı Sebep

Mutlu Olmanın Aslında Hiç de Zor Olmadığının 10 İşareti