Çanakkale 1915 Müzesi Ordu'da!

Çanakkale Zaferi'nin 100. yıl etkinlikleri çerçevesinde Başbakanlık `Basın` Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü (BYEGM) tarafından desteklenen, Anadolu'yu gezerek Çanakkale ruhunu pekiştirmeyi amaçlayan "Çanakkale 100. Yıl Gezici Müzesi" Ordu'ya geldi.!

ihabot

Çıktığı Anadolu turu kapsamında 54. il olarak Ordu'ya gelen ve Atatürk Anıtı önünde sergilenen müzenin açılışını Ordu Kültür ve Turizm İl Müdürü Uğur Toprlak ve Samsun Basın Yayın Enformasyon İl Müdürü Tahsin Bayar gerçekleştirdi. Bir hafta boyunca halkın ziyaretine açık olacak müzenin açılışına müze yetkilileri, daire müdürleri ve çok sayıda öğrenci katıldı. Pazartesi günü itibari ile sergilenmeye başlanan müze Pazar gününe kadar ücretsiz olarak ziyaretçilere açık olacak. Pazar günü akşamı Çanakkale 1915 Gezici Müzesi Ordu'nun ardından Tokat'a hareket edecek.

TOPARLAK: "MÜZEYİ GEZERKEN ÇOK DUYGULANDIM"

Açılış sonrası konuşan Ordu Turizm İl Müdürü, Uğur Toparlak, Çanakkale 1915 Gezici Müzesi'ni Orduluların hizmetine açtıklarını söyledi. Müzenin çok değerli emanetleri sergilediğini belirten Toparlak, "Öncelikli olarak Ordu halkının müzeyi gezmeye davet ediyorum. Müzemizi gezerken ben şahsen çok duygulandım. Müzede gördüğüm kadarı ile, düşmanların kullanmış olduğu araçlar bizim silahlarımızdan çok daha modern çok daha güçlü olduğunu gördük. O şartlarda bu savaşı almanın çok büyük bir zafer olduğunu bugün bu müzeyi gezerek anlamış olduk. Allah bir daha Çanakkale Savaşı gibi savaşlar yaşatmaz" dedi.

BAYAR: "GENÇLERİN BU MÜZELERİ GEZMESİ GEREKİR"

Başbakanlık Basın Yayın Enformasyon Samsun İl Müdürü Tahsin Bayar, “Şehitler diyarından yola çıkarak tüm Anadolu'yu gezen TIR bugün Ordu'da. Bir hafta süre ile burada ücretsiz olarak müzedeki araç ve gereçler sergilenecek. Bizim amacımız Çanakkale ruhunun yaşatılması, gençlere Çanakkaleyi öğretmek bunun için bu müzemiz il il dolaşıyor. Gittiğimiz illerde müzemize ilgi oldukça fazla. Ben gençlerin bu müzeyi gezmesini isterim" diye konuştu.

HALK YOĞUN İLGİ GÖSTERİYOR

54. il olarak Ordu'ya geldiklerini ifade eden Müze Koordinatörü Bahadır Uslu, "Basın Yayın Enformasyon Müdürlüğü'nün sponsorluğunda Batman'dan başladığımız gezimizde bugün 54. il olan Ordu'ya geldik. Başladığımız ilk günden bu yana halkımızın yoğun ilgisi ile karşılaştık. Orduluların da bu müzeye ilgi göstermesini istiyoruz" ifadelerini kullandı.

4 bin parçadan oluşan Çanakkale Gezici Müzesi’ni gezen vatandaşlar ve öğrenciler oldukça duygusal anlar yaşadı. Öğrenciler ilk günden gezici müzeye yoğun ilgi gösterdi.

Netflix'in Ses Getiren Yapımı 3 Cisim Problemi Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Çok Acıklı Hayat Hikayelerine Sahip 11 Süper Kahraman

Freelance Çalışmanın 5 Önemli Avantajı

Neden Bir Sevgilin Yok? Sorusuna Bir Erkeğin Verebileceği En Karizmatik 20 Cevap

Türk Sinemasının En İyi 11 Biyografi Filmi

İlk Buluşmada Asla Yapılmaması Gerekenler

İşe Geç Kalanların Ardına Sığındığı Bahaneler

Tüm Dünyaya Amerikan Filmleri Sayesinde Öğretilmiş 17 Çok Önemli Hayat Dersi

Çekimleri İçin Acayip Paralar Harcanmış En Pahalı Hollywood Filmleri

Türk Sinemasından Engelli Bireylerin Mücadelesini Anlatan 9 Film

Dünyanın En İyi 10 Havalimanı

2023 Yılının En İyi 10 Netflix Dizisi

Dünyada Kış Manzarasının En Güzel Göründüğü 19 Şehir ve Kasaba

Günümüz Dünyasında Hala Varlıklarını Sürdüren Gelmiş Geçmiş En Tehlikeli 8 Gizli Örgüt

Gelecek 100 Yıl İçinde Nasıl Evlerde Yaşayacağız? Fotoğraflar Sizi Çok Şaşırtacak

Türkiye'den ABD'ye Uçuş Yapabileceğiniz 12 Nokta

Televizyon Tarihinin Gelmiş Geçmiş En İyi 11 Doktoru

İş Bilgisayarınızda Olması Gereken 5 Program

Bu Akşam Evde Pineklemek Yerine Dışarıya Çıkmak İçin 11 Mantıklı Sebep

Mutlu Olmanın Aslında Hiç de Zor Olmadığının 10 İşareti